WTCC. Muller sparge gheata si obtine pole-ul

| 2 mai 2015 | 0 Comments

Am avut parte de sesiuni de calificari extrem de interesante astazi.

Yvan Muller a reusit sa obtina primul sa pole de anul acesta, in timp ce adevarata surpriza a calificarilor ne este furnizata de Hugo Valente.Valente Francezul in varsta de doar 23 de ani, reuseste sa aduca in Q3 singurul Chevrlot intre patru Citroen-uri, ba mai mult de atat la finele sesiunii cu numarul 3 reuseste al doilea timp, devansadu-i astfel pe Loeb, Lopez si Ma. Cel din urma neavand tur cronometrat, din cauza faptului ca a ajuns foarte tarziu la boxe dupa Q2, iar echipa sa nu a avut suficient timp sa ii schimbe pneurile.

Asa cum va povesteam in articolul anterior, Muller se simte excelent pe Hungaroring. Dupa un inceput timid de sezon, francezul reuseste sa isi intre in ritm si sa obtina prima victorie de anul acesta etapa trecuta, iar acum primul pole. Maine este clar faptul ca are prima sansa la victorie, cel putin in prima cursa.

11143200_1057402947622446_5689644166073991553_nMarele ghinionist al acestor calificari este Gabriele Tarquini, care a scapat masina de sub control, chiar in primele minute din Q1, percutand destul de serios parapetul. Din pacate pentru el, echipa nu a avut suficient timp la dispozitie pentru a repara stricaciunile, iar el va pleca maine de pe ultima pozitie a grile de start. Colegul sau de echipa, Tiago Monteiro s-a clasat pe pozitia a sasea.

O alta surpriza foarte pacuta a fost intrarea in Q2 a pilotului Lada, Rob Huff. Cu o masina reconstruita aproape de la zero, dupa incidentele din etapa marocana, Huff reuseste un loc sapte. El s-a clasat in fata lui Coronel, Chilton si Michelisz. Chiar ne bucuram de faptul ca pilotul britanic reuseste incet, incet sa revina in primii 7-8 piloti, pentru ca acolo este locul sau. Din pacate dupa retragerea echipei de uzina Chevrolet, nu a mai prins volanul unei masini suficient de competitive pentru a se bate la victorie.

Pilotul local, Norbert Michelisz, nu a avut o evolutie prea buna dar cu putin noroc el a prins locul 10, ceea ce inseamna ca beneficiaza de pole in mansa secunda, conform regulilor WTCC.

Cu evolutiile surprinzatoare ale lui Valente si Huff, maine ne asteapta doua manse extrem de interesante. In plus ploaia va juca un rol extrem de important in economia cursei, in cazul in care isi va face aparitia cum s-a intamplat si ieri si astazi la primele ore ale diminetii.

01 Yvan Muller 1:48.848
02 Hugo Valente +0.233
03 José María López +0.719
04 Sébastien Loeb +0.724
05 Ma Qing Hua No time
06 Tiago Monteiro
07 Robert Huff
08 Tom Coronel
09 Tom Chilton
10 Norbert Michelisz

 


Tags: , , ,

Category: MotorSport, Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Triumph intră în lumea enduro și motocross

Ricky Carmichael și  Iván Cervantes sunt două dintre numele mari care vor ajuta la dezvoltarea noilor modele Producătorul britanic de...

Închide