WTCC. Istorie/Noutati – WTCC Hungaroring

| 2 mai 2015 | 0 Comments

Salutare,

Dupa o saptamana de pauza, Mondialul de Turisme se intoarce, cu cea de-a treia etapa a caledarului, etapa programata sa se desfasoare astazi si maine pe Hungaroring.

Constructia acestui circuit a inceput in 1985 si a durat doar opt luni de zile, iar in anul imediat urmator pe 24 martie 1986 a si gazduit o etapa de Formula 1. Lungimea originala a circuitului a fost de 4.014m, doar ca acesta a trecut prin doua modificari ajungand astazi la 4.381m si 16 viraje. Recordul pe tur este detinut si astazi de Michael Schumacher – 1:19:071.

WTCC a poposit pentru prima data aici in anul 2011, iar primul castigator al acestei curse a fost Alain Menu. Yvan Muller a reusit in fiecare an sa castige una dintre cele doua manse. Pilotul local Norbert Michelisz a triumfat in anul 2012, in mansa secunda la volanul unui BMW.

Incepand cu aceasta etapa intra in vigoare compensatia de greutate in functie de rezultatele de pana acum. Masinile Citroen fiind cele mai rapide vor avea un balast suplimentar de 60 de kg, in timp de Chevroleturile vor avea cu 60 de kg mai putin.

Honda ne va prezenta face-lift-ul pentru masinile sale, care incorporeaza noua structura a grelei si barii fata, in speranta unei mai bune apasari aerodinamice. Tarquini290415-800x534

Pilotii Lada, Huff si Kozlovskiy vor avea la dispozitie masini construite aproape de la zero, dupa incidentele din etapa Marocana.

Legenda suedeza, Rickard Rydell revine la volanul Hondei pusa la dispozitie de Honda Racing Team Sweden, dupa ce in etapa precedenta a lipsit.

Inca un lucru care tine de statistica este acela ca, din totalul celor 17 piloti aflati la start 14 dintre ei sunt castigatori de etape in WTCC.


Tags: , , , , , ,

Category: MotorSport, Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Revenire în forţă pentru István Soós cu ocazia Trofeului Râşnov powered by Total

Trofeul Râşnov powered by Total va marca şi o schimbare majoră pentru István, cel care va lua startul cu un...

Închide