DTM: patru BMW M4 DTM în puncte la cursa de deschidere a sezonului

| 2 mai 2015 | 0 Comments

Patru BMW M4 DTM în puncte la cursa de deschidere a sezonului DTM – Maxime Martin, locul al şaptelea, cel mai bine clasat pilot BMW

Sezonul DTM 2015 a început: piloţii BMW Maxime Martin (Belgia), Timo Glock (Germania), Marco Wittmann (Germania) şi Augusto Farfus (Brazilia) au încheiat în Top 10 prima dintre cele două curse de la Hockenheim (Germania), astfel că au cucerit primele lor puncte din acest an.

Martin, aflat la comenzile Samsung BMW M4 DTM, a încheiat pe locul al şaptelea, astfel că a fost cel mai bine clasat pilot BMW. Plecat de pe poziţia a 23-a a grilei de start, Farfus a recuperat loc după loc şi a încheiat întrecerea pe locul al zecelea. Între cei doi s-au clasat Glock şi campionul DTM, Wittmann, ocupanţii locurilor al optulea, respectiv al nouălea. Victoria i-a revenit lui Jamie Green (Marea Britanie), cu un Audi.

Reacţii după cursa de deschidere a sezonului DTM 2015

Jens Marquardt (director BMW Motorsport): După o sesiune dificilă de calificări, am obţinut maximum posibil din situaţia în care ne-am aflat în cursă. Am avut un ritm de cursă decent şi am încheiat cu patru maşini în Top 10, astfel că am acumulat câteva puncte în cele din urmă. O cursă fantastică datorită revenirilor reuşite de Maxime Martin, Timo Glock, Marco Wittmann şi Augusto Farfus. Augusto a recuperat 13 poziţii după ghinionul din calificări, în timp ce Timo a urcat de pe locul al 20-lea pe al optulea. Formatul a produs exact ce a promis: o sesiune intensă de calificări şi o cursă atractivă, cu numeroase manevre de depăşire şi mulţi fani în tribune. Privind spre ziua de mâine, trebuie să învăţăm din calificările de azi, în special, şi să analizăm cu mare grijă tot ce s-a întâmplat. Pentru aceasta, trebuie să utilizăm mai bine potenţialul existent, pentru a fi poziţionaţi mai bine la startul în cursă.

Maxime Martin (BMW Team RBM, locul 7): Cursa a fost foarte intensă din primul până în ultimul viraj. Neutralizările cu safety car au făcut acţiunea şi mai palpitantă şi, fără îndoială, acest lucru a fost pe placul fanilor. Locul al şaptelea este un rezultat bun pentru noi şi am câştigat câteva puncte preţioase. Este un sentiment plăcut să fiu cel mai bine clasat pilot BMW. Cu toate acestea, adversarii au fost mai buni astăzi. Trebuie să admitem acest lucru. Vom face tot posibilul pentru a schimba acest aspect în cursele următoare.

Date şi informaţii

Circuit/lungime/durată:
Hockenheimring, 4,574 kilometri, 40 de minute plus un tur

Condiţii:
Uşor înnorat, 18 grade Celsius

Rezultate BMW Motorsport:
#36 Maxime Martin (Belgia), BMW Team RMG, Samsung BMW M4 DTM – locul al şaptelea

#16 Timo Glock (Germania), BMW Team MTEK, Deutsche Post BMW M4 DTM – locul al optulea

#1 Marco Wittmann (Germania), BMW Team RMG, Ice-Watch BMW M4 DTM – locul al nouălea

#18 Augusto Farfus (Brazilia), BMW Team RBM, Shell BMW M4 DTM – locul al zecelea

#7 Bruno Spengler (Canada), BMW Team MTEK, BMW Bank M4 DTM – locul al 11-lea

#13 António Félix da Costa (Portugalia), BMW Team Schnitzer, Red Bull BMW M4 DTM – locul al 13-lea

#77 Martin Tomczyk (Germania), BMW Team Schnitzer, BMW M Performance Parts M4 DTM – abandon

#31 Tom Blomqvist (Marea Britanie), BMW Team RBM, BMW M4 DTM – abandon

Informaţii:
Augusto Farfus a recuperat 13 locuri, pornind de pe poziţia a 23-a a grilei. Revenirea lui Timo Glock, de pe locul al 20-lea pe la optulea, a fost la fel de impresionantă.

Maxime Martin a fost cel mai bine clasat pilot BMW pentru prima dată de la victoria lui la Moscova, în 2014.

BMW M4 Coupé DTM Safety Car a fost de două ori în acţiune pe timpul cursei, ca urmare a unor accidente.

Tom Blomqvist şi Martin Tomczyk au fost obligaţia să abandoneze în urma unor coliziuni.

A doua sesiune de calificări începe duminică, la ora 11.35 (ora României). Înainte de aceasta, de la ora 10.00 (ora României) se va desfăşura sesiunea de warm-up, cu o durată de 15 minute.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Ciprian Lupu, primul pilot profesionist, utilizator de scaun rulant – partener oficial Auto Chelu la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Auto Chelu este un susținător al automobilismului sportiv de mult timp, iar acest parteneriat este încă o dovadă a implicării...

Închide