Formula E: Victorie pentru britanicul Sam Bird

| 14 aprilie 2018 | 0 Comments

Victorie pentru britanicul Sam Bird la finalul etapei de la Roma , în cadrul Formulei E. Prezenta în premiera în „cetatea eterna”, aceasta etapa din Formula E ne-a adus o cursa animata cu dueluri și schimbări de situații atât la vârf, cat și în restul plutonului, acest lucru confirmând încă o data spectaculozitatea acestei competiții.

Plecat din pole-position , suedezul Felix Rosenqvist conduce cursa fara probleme timp de 23 de tururi, apoi într-un moment de neatenție scapă monopostul de sub control , lovindu-l in partea stanga spate  rupând suspensia și abandonând. In urma abandonului suedezului , britanicul Bird devine lider, iar la capatul celor 33 de tururi câștiga aceasta prima etapa italiana.

După multe dueluri și depășiri , brazilianul Luca di Grassi, obține poziția secunda la final , in timp ce germanul Andre Lotterer prinde ultima treapta a podiumului , după un parcurs extrem de agresiv în ultimele tururi. Liderul la zi ,Jean Eric Vergne , incheie aceasta cursa doar pe poziția a cincea, în vreme ce Nelson Piquet, Alex Lynn, Felix Rosenqvist si Pechito Lopez sunt nevoiți sa abandoneze.

In clasament conduce in continuare francezul Jean-Eric Vergne cu 119 puncte, urmat de britanicul Sam Bird cu 101 puncte, pe locul al doilea si suedezul Felix Rosenqvist cu 82 de puncte pe poziția a treia. Următoarea etapa se va desfășura la Paris în data de 28 aprilie.

Sursa foto Sam Bird: Motorsport.com


Tags: , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide