BAJA 500: Claudiu Barbu și Paul Spiridon, locul III la Clasa UTV (SSV)

| 27 iunie 2018 | 0 Comments

BAJA 500 ROMANIA 2018 cea de-a treia etapă (n.r: BAJA Transilvania, etapa a II-a a fost reprogramată ) din Campionatul Naţional de Rally-raid şi cea de-a doua etapă din Campionatul East European Tout Terrain Series 2018 şi-a tras cortina.

Din cele 40 de echipaje din Bulgaria, Israel, Italia, România şi Serbia au reuşit să treacă linia de sosire 29, potrivit clasamentului general publicat.

Dacă anul trecut traseul umed din prima parte a competiţiei urmat de un itinerariu uscat le-a creat situaţii delicate, împotmoliri urmate de curse de recuperare, în acest sezon situaţia a fost extrem de dificilă.

După prologul din 22 iunie a.c. a urmat ziua de foc. o probă specială de anduranţă în care concentrarea, condiţia fizică şi psihică au fost determinante în lupta spre linia de sosire. De această dată principalul adversar al concurenţilor a fost ploaia care a transformat solul în noroi, aspect ce a modificat toate strategiile de cursă. A fost o cursă epuizantă terminată cu bine de echipajul românesc Claudiu Barbu și Paul Spiridon.

Experienţa acumulată în competițiile naționale și internaționale a fost de bun augur pentru echipajul echipei TRANSCARPATIC Rally Team. Doar două echipaje româneşti au reuşit să termine BAJA 500.

”BAJA 500 România, organizată de catre Iccio Maurizio, este cea mai dificilă competitie de rally raid din Europa, ce rivalizează cu orice etapă din Campionatul Mondial de Cross Country Rally. Este singura competiție din Europa care echivalează cu o zi de Dakar. Peste 500 km de probă specială, ce trebuie parcurși într-o singură zi. Provocarea evenimentului i-a determinat pe mulți piloți internaționali să-și testeze limitele, alegând să participe la Buzău în detrimentul etapei din Italia, ce s-a desfășurat în aceeași perioadă.
Cu toate că participanții știu că mai mult de jumatate dintre ei nu vom reuși să termine cursa, în spiritul rally raid-ului își spun: ”ia startul şi luptă până la epuizare pentru finish!” a declarat Claudiu Barbu, pilotul echipei TRANSCARPATIC Rally Team.

BAJA 500 România s-a desfășurat sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv şi a Federației Române de Motociclism. Competiția a fost organizată de Asociația Sportivă Cap 180 în colaborare cu clubul So Moto Racing Team Bistrița.

Lungimea totală a raliului: 640 km
Numărul Probelor Speciale: Prolog + PS1= 2
Lungimea totală a Probelor Speciale: 538 km

Imaginile sunt preluate de pe pagina de facebook a sportivului Claudiu Barbu.

Mai multe informaţii despre evoluţia echipajului român în următoarele materiale:

Baja Northern Forest 2018

Raid Of The Champions: Claudiu Barbu – Paul Spiridon adauga o fila de aur in istoria rally raid-ului romanesc
Claudiu Barbu – Paul Spiridon, performanta de aur pentru rally raid-ul romanesc
Claudiu Barbu: cateva cuvinte despre aventura spre Baja Troia – Turcia
Barbu Claudiu: marturii de la OiLibya Rally of Marocco 2017
Barbu Claudiu şi Paul Spiridon, debut pe podium la SsangYong Baja 500 Romania, grupa UTV + 800
Claudiu Barbu, destainuiri din culisele pregatirii unei curse de rally raid in Dubai


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide