Dublă participare românească la cea mai exclusivistă întrecere de drift: ,,HGK Drift Challenge 2018 – Bătălia Națiunilor’’

| 27 iunie 2018 | 0 Comments

Călin Ciortan şi Traian Buşe vor reprezenta România la ,,HGK Drift Challenge 2018  – Bătălia Națiunilor’’. Piloţii români se bucură de apreciere şi recunoaştere internaţională, participarea la ,,Bătălia Națiunilor” fiind posibilă doar pe bază de invitaţie din partea organizatorilor.

În perioada 29.06-30.06.2018 în Letonia, pe circuitul de la Riga se va desfăşura una dintre cele mai aşteptate întreceri de drift din lume: ,,HGK Drift Challenge 2018  – Bătălia Națiunilor”. În cadrul acestei competiţii se vor duela cei mai buni piloţi ai momentului din SUA, Europa şi Asia.

Cine organizează HGK Drift Challenge? Echipa HGK Racing, una dintre primele şi cele mai puternice echipe de drift din Letonia cunoscute la nivel mondial. Echipa HGK Racing și-a dobândit experiența în multe campionate internaționale, cu predilecţie în cel mai puternic campionat mondial Formula Drift. Dorinţa de a lupta cu cei mai buni din lume, dorinţa de a oferi fanilor spectacol, dorinţa de a desfăşura o întrecere aparte, frumoasă care să reunească piloţii cu cele mai bune rezultate a dus la naşterea acestui concurs organizat de echipa HGK Racing.

Piloţii care participă la Bikernieki se pot bucura de acest aspect doar o dată pe an, ceea ce face din HGK Drift Challenge un eveniment exclusiv, cu invitaţie exclusivă, cu o configuranţie şi un stil cât mai apropiat de Formula Drift.

Dincolo de bătălia piloţilor va avea loc bătălia tehnologiei americane, europene sau japoneze.

România este reprezentată la HGK Drift Challenge 2018 de Călin Ciortan, campion naţional de drift în 2017 şi de Traian Buşe, vicecampion naţional de drift în 2017.

Călin şi-a început cariera în anul 2008 cu un BMW e30 3.5 turbo, un model care a fost transformat şi adaptat cerinţelor în ultimii 10 ani; în prezentare un motor m3 super modificat care dezvoltă 720 cp. Printre sponsori principali ai pilotului se află firma MONSTER ENERGY, care îi este aproape de câţiva ani .

în cei 10 ani de activitate sportivă, Călin Ciortan a participat la Campionatul Naţional de Drift din Romania, la etape din Campionatul Bulgariei, Ungariei, Slovaciei, Croatiei, Greciei, Austriei şi al Poloniei, multiple participări şi premii în King of Europe Drift Pro Seriei. Sportivul român are în palmares peste 40 de podiumuri, la ora actuală fiind unul din cei mai experimentaţi şi titraţi piloţi de drift din România.

Pentru pasionaţi sau pentru cei care se află la primul contact cu această ramură sportivă vă prezentăm câteva din podiumurile pe care Călin Ciortan a dus tricolorul României în ultimi 10 ani :

  • Locul 3 Romanian Drift Championship în 2010;
  • Locul 4 Romanian Drift Championship în 2011;
  • Locul 3 King of Europe clasa PRO în 2010;
  • Locul 5 King of Europe clasa PRO în 2012;
  • Locul 1 Romanian Drift Championship în 2012;
  • Locul 4 King of Europe clasa PRO în 2013;
  • Locul 1 Romanian Drift Championship în 2013;
  • Locul 1 Romanian Drift Championship în 2017.

Traian Buşe este unul dintre piloţi iubiţi de publicul din România şi nu numai .

Este primul campion la drift din Romania, titlu dobândit în anul 2010. Un campionat câştigat în faţa prietenului şi adversarului său: Călin Ciortan. În anul 2010 Traian a concurat cu un BMW e30 cu motor de 3.0 V8, înlocuit cu un motor de 4.0 V8. Printre sponsorii principali ai pilotului se află firma YATO ROMÂNIA care este alături de Traian  de 2 ani, de când a revenit în competiţiile de drift.

Traian Buşe deţine un palmares important.A participat în diferite campionate de drift din Bulgaria, Ungaria, Grecia, Austria şi Campionatul Polonia.

Traian Buşe, palmares în campionatul din România:

  • Locul 1 Romanian Drift Championship in anul 2010;
  • Locul 2 Romanian Drift Championship in anul 2017.

După o pauză de 4 ani, Traina Buşe a revenit spectaculos în competiţiile de drift şi concurează cu o maşină Silvia S14 cu motor de Porsche de 4.5 biturbo care dezvoltă în jur de 600 cp.

Multă baftă!!!

Mai multe poze de la eveniment vor apărea în paginile: https://www.facebook.com/CGMediaProduct sau www.cgmediaproduct.com care este fotograful echipei Calin Ciortan Drift Team & echipei Traian Buse Drift Team, pe pagina pilotului https://www.facebook.com/CalinDrift/ si pe pagina pilotului https://www.facebook.com/TraianBuseDriftPilot/

Credit foto: Cosmin Gabriel – CGMediaProduct

Un material realizat cu ajutorul lui Cosmin Gabriel – CGMediaProduct – partener autostiri.ro. Cosmin Gabriel – CGMediaProduct ne va aduce imagini de la bătălia titanilor.


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Raliul Sibiului 2019, surprizele pentru fani sunt dezvăluite de către organizatorii competiției

Momentele cheie ale Raliului Sibiului 2019 vor fi transmise live

Închide