Winter Rally Covasna, dublă pentru juniorii NRA

| 1 februarie 2015 | 0 Comments
  • Simone Tempestini - Subaru Impreza - Winter Rally  Covasna

    Simone Tempestini – Subaru Impreza – Winter Rally Covasna

    Simone Tempestini a câștigat Winter Rally Covasna cu Subaru Impreza

  • Florin Tincescu s-a impus la clasa 2WD și a terminat pe doi la general cu Peugeot 208 R2

Juniorii Napoca Rally Academy au început sezonul cu o dublă la Winter Rally Covasna. Simone Tempestini a câștigat competiția cu modelul Subaru Impreza, iar Florin Tincescu s-a clasat pe locul secund, fiind primul în clasamentul 2WD. 

Winter Rally Covasna primul raliu din 2015 în România, a fost ocazia perfectă pentru echipajele Napoca Rally Academy să continue pregătirea pentru sezonul 2015. Simone Tempestini a luat startul pe modelul Subaru Impreza, împreună cu Dorin Pulpea, cu care va concura și în mondialul de raliuri la WRC 2. “Vremea s-a încălzit mult și probele au fost foarte, foarte alunecoase, dar chiar și așa a fost un test extrem de util pentru Raliul Suediei. M-am simțit perfect în mașină și abia aștept acum să concurez în Suedia”,a spus Simone Tempestini, citat de Autostiri.ro.

Cu o probă anulată din cauza topirii zăpezii, Winter Rally Covasna a fost dominat de Simone Tempestini, juniorul NRA câștigând toate cele șase probe speciale. “Chiar dacă acest raliu nu face parte din calendarul intern, noi am abordat totul cu maximă seriozitate. Aveam nevoie de cât mai mulți kilometri cu Subaru în astfel de condiții și pentru noi este important că am avut un parcurs fără probleme de niciun fel. ”, a adăugat Simone Tempestini,  citat de Autostiri.ro, care în perioada 12 – 15 februarie va particila la Raliul Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri.

Și echipajul Florin Tincescu / Iulian Nicolaescu a avut o evoluție excelentă cu modelul Peugeot 208 R2. Florin Tincescu și-a continuat programul de teste pentru Campionatul European de Raliuri și fiecare kilometru parcurs cu noua mașină înseamnă un pas înainte pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru 2015. Juniorul Napoca Rally Academy s-a impus în clasamentul 2WD și a terminat pe doi în ierarhia generală. “A fost un început bun de sezon și sper să continuăm la fel și în Junior ERC. Condițiile au fost mult diferite față de cele din recunoașteri, dar în final ne-am simțit bine la volan și mă bucur că am obținut și un rezultat bun”, a spus Florin Tincescu, citat de Autostiri.ro.

Dacă pentru juniorii NRA totul a funcționat perfect la Winter Rally Covasna, pentru Marco Tempestini raliul s-a terminat pe speciala a doua, după ce a rămas împotmolit într-un banc de zăpadă. “Mașina nu a avut nimic, dar din păcate nu am reușit să plecăm mai departe. Nu a fost un raliu lung pentru noi, dar sunt mulțumit cu evoluțiile juniorilor din echipă”, a spus și Marco Tempestini, citata de Autostiri.ro.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro
Credit foto: RallyZoom.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Raliul Clujului, 24-26 septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Clujului (24-26 septembrie), care va conta atât ca şi etapa a 9-a a...

Închide