[VIDEO] Echipa Aston Martin Red Bull Racing a efectuat un pit stop istoric la 10.000 m altitudine, în gravitație zero

| 22 noiembrie 2019 | 0 Comments

Zero gravitație, zero probleme pentru mecanicii echipei de Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing. După ce în acest sezon a doborât 3 recorduri de viteză la pit stop-urile terestre, Aston Martin Red Bull Racing a doborât un nou record, unul spațial, la altitudinea de 10.000 de metri, gravitație zero, la bordul Ilyushin Il-76 MDK, avionul de antrenament al astronauților: un pit stop complet, realizat sub 20 de secunde, în gravitație zero.

Împreună cu agenția spațială Roscosmos, echipa Aston Martin Red Bull Racing a adus monopostul RB1 2005 la centrul spațial Yuri Gagarin Cosmonaut Training Center din StarCity.

De-a lungul unei singure săptămâni, cei 16 mecanici ai echipei Aston Martin Red Bull Racing au trecut printr-un program extensiv de formare al astronauților, pregătindu-se pentru marea provocare a zborurilor fără gravitație, în încercarea de a face un pit stop complet, în interiorului fuzelajului de antrenament al astronauților. Nu mai puțin de 10 cameramani și producători au urcat spre stele alături de mecanici și de monopostul echipei Aston Martin Red Bull Racing.

Cum realizezi un pit stop pentru un monopost de Formula 1 care cântărește 400 de kg într-un un zbor antigravitațional?

Printr-o cronometrare imbatabilă a tuturor acțiunilor. Într-o ascensiune la 45 de grade a avionului, piloții, cameramanii și echipa tehnică au avut la dispoziție doar 22 de secunde pentru fiecare încercare – timp în care avionul de antrenament al astronauților urca până la 10.000 m altitudine, apoi intra într-un picaj abrupt, necontrolat, pentru a reproduce aceleași forțe care generează imponderabilitatea. În aceste condiții extreme, întreaga echipă implicată a reușit un pit stop complet în sub 20 de secunde, în gravitație zero.

„A fost nevoie de două sau trei încercări pentru a înțelege ce ni se întâmplă. Stomacul era bine, însă trăiam cu impresia că-mi explodează capul de la presiune, nu mă puteam concentra, practic nu puteam gândi. De-a lungul timpului, am fost implicat în evenimente extraordinare, dificile, însă acesta a fost cel mai provocator și cel mai special pentru că, pur și simplu, nu există nimic comparabil”, a declarat Mark Willis, managerul echipei de suport, citat de autostiri.ro.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Formula 1, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Șapte evenimente se vor desfășura în acest weekend sub egida FRAS

În conformitate cu restricțiile enumerate în Ordinul comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății Nr. 601 /...

Închide