Pole position şi clasare în Top 10 pentru Alexander Sims

| 22 noiembrie 2019 | 0 Comments

Alexander Sims (Marea Britanie) a încheiat pe locul al optulea în cursa de deschidere a Sezonului 6 al Campionatului FIA Formula E ABB de la Diriyah (Arabia Saudită). Pilotul BMW i Andretti Motorsport a pornit din pole position după o performanţă magnifică în calificări. El a condus plutonul cu monopostul #27 BMW iFE.20 pentru prima jumătate a cursei. Cu toate acestea, el nu a reuşit să prevină mai mulţi adversari să îl depăşească în partea finală a cursei. Sims a fost recompensat pentru pole position şi locul al optulea cu şapte puncte în clasamentul piloţilor.

După ce a început ultima cursă a Sezonului 5, de la New York (SUA), de pe prima poziţie a grilei, Sims a obţinut al doilea pole position consecutiv. Maximilian Günther (Germania) a rulat în Top 10 pentru mare parte din cursa lui de debut la BMW i Andretti Motorsport. Cu toate acestea, o penalizare drive-thru primită pentru încălcarea unei reguli tehnice l-a retrogradat până pe poziţia a 18-a.

Reacţii după cursa 1 din Diriyah E-Prix:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): ,,Din păcate, nu am reuşit să transformăm performanţa fantastică a lui Alexander Sims din calificări într-un rezultat bun în cursă pe care l-ar fi meritat. Am reuşit să controlăm plutonul la început, dar, pe măsură ce cursa s-a dezvoltat, am avut mai multe probleme cu a face faţă vitezei plutonului urmăritor. Aceasta ne-a costat în final. Maximilian a făcut o cursă inteligentă la debutul său pentru echipa noastră, chiar dacă s-a chinuit cu echilibrul maşinii. Din păcate, penalizarea l-a costat multe locuri. Treaba noastră este să învăţăm ceva din cursa aceasta şi să revenim mai puternici în cursa a doua. Am arătat viteza de care dispune BMW iFE.20. Acum trebuie să punem în practică acest lucru în cursă.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.20, calificări: locul 1, cursă: locul 8): ,,Când porneşti din pole position, cu siguranţă speri la mai mult decât locul al optulea. Faza iniţială a decurs destul de bine, dar am observat destul de devreme că trebuie să consum prea multă energie pentru a menţine adversari în spatele meu. Cu siguranţă nu am avut aceeaşi viteză cu adversarii noştri pe întreaga distanţă a cursei. Din păcate, ulterior am fost prea conservatori cu gestiunea energiei în ultimele tururi, după care am pierdut câteva locuri după o manevră agresivă, dar corectă a lui Nick de Vries în ultimul tur. Per total, o zi nefericită – şi una pe care trebuie să o analizăm înaintea cursei de mâine.”

Maximilian Günther (#28 BMW iFE.20, calificări: locul 9, cursă: locul 18): ,,Nu a fost un start de sezon bun. Am fost în puncte pentru aproape întreaga cursă şi am luptat pentru poziţie. Din nefericire, am primit o penalizare, care m-a constat locul în Top 10. Aceste lucruri se întâmplă în motorsport – şi, din fericite, este doar una din multe curse ale acestui sezon. Ne vom învăţa lecţia şi încercăm să îmbunătăţim mâine.”

Flota BMW i

BMW i este „Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 6. Liderii flotei BMW i sunt două modele: BMW i8 Roadster Safety Car, care a fost modificat special pentru utilizare pe circuit, şi BMW i8 Coupé Safety Car. Flota BMW i include BMW i3s în rol de „Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW 530e în rol de „Maşină Medicală” (Medical Car).

Clasamente după etapa 1/14

Piloţi: 1. Sam Bird 26p; 2. André Lotterer 18p; 3. Stoffel Vandoorne 15p; 4. Oliver Rowland 12p; 5. Robin Frijns 10p; 6. Nyck de Vries 8p; 7. Alexander Sims 7p; 8. Edoardo Mortara 6p; 9. Jérôme d’Ambrosio 2p; 10. Mitch Evans 2p.

Echipe: 1. Envision Virgin Racing 36p; 2. Mercedes-Benz EQ Formula E Team 23p, 3. TAG Heuer Porsche Formula E Team 18p; 4. Nissan e.Dams 12p; 5. BMW i Andretti Motorsport 7p; 6. Venturi Racing 6p; 7. Mahindra Racing 2p; 8. Panasonic Jaguar Racing 2p.

Ce urmează

Următoarea etapă din Sezonul 6 al Campionatului FIA Formula E ABB va avea loc la 23 noiembrie, la Diriyah (Arabia Saudită).

Unde se vede Formula E

Sezonul 2019/2020 al Campionatului FIA Formula E ABB este transmis în România pe canalul pan-european Eurosport şi prin intermediul platformei Eurosport Player.

Sursa si imagini: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide