Victorie Honda in etapa de casa

| 5 septembrie 2016 | 0 Comments

Pozitionare buna a pilotilor Honda, in debutul primei curse (cursa de deschidere) a etapei japoneze, din cadrul Campionatului Mondial de Turisme, locuri obtinute in urma inversarii primelor 10 locuri pe grila de start, la finalul calificarilor, regula ce permite ocupantilor ultimilor pozitii din top 10, sa plece primii in cursa de deschidere.

Imediat dupa start, cei doi piloti Honda , maghiarul Norbert Michelisz si britanicul Rob Huff , s-au pozitionat in fruntea cursei si in scurta vreme ,al treilea echipier al constructorului nipon, portughezul Tiago Monteiro,avand o „tinuta de drum” excelent, depaseste pilotii mai lenti si ajunge pe pozitia a treia.

Din acel moment , pilotii echipei (de uzina ) japoneze, nu au avut de facut altceva decat sa-si conserve locurile pe care evoluau, sa tina piept rivalilor, in special celor de la Citroen si sa semneze tripla. In acest timp , in spatele celor de la Honda s-a dezlantuit lupta pentru puncte , pilotii Citroen – argentinianul Jose Maria Lopez si francezul Yvan Muller – avansand pozitie cu pozitie si finalizand cursa pe locurile 4, respectiv 5.

Din pacate pentru el, pilotul echipei private „Sebastian Loeb Racing , marocanul Mehdi Bennani, a „furat” startul si a fost penalizat cu o trecere pe linia boxelor , iar francezul Hugo Valente – Lada Vesta ,a fost nevoit sa abandoneze in urma unui acrosaj. De remarcat clasarea pilotilor Volvo S60 , care au vazut steagul in patratele de pe locurile 6 – Thed Bjork si 9 – Nestor Girolami, ca si evolutia buna a olandezului Nicky Catsburg – Lada Vesta ,care a incheiat pe locul al saptelea.
Primul model Chevrolet a ajuns la finis pe pozitia a douasprazecea , prin veteranul olandez Tom Coronel , in timp ce, un alt Tom , britanicul Chilton – Citroen C-Elysee, ajunge la capatul celor 13 tururi pe locul al optulea, fiind cel mai avansat pilot in ierarhia independentilor si castigand acest trofeu.

Sursa foto: fiawtcc.com


Tags: , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Ciprian Daniel Lupu On Board la Trofeul TOTAL Brasov 2019

Bine v-am regăsit! De această dată, cu ajutorul Lui Ciprian Daniel Lupu vă oferim imagini din interiorul mașinii sale de...

Închide