Lopez isi adjudeca neoficial titlul mondial in WTCC

| 5 septembrie 2016 | 0 Comments

Startul cursei principale din etapa nipona a WTCC , desfasurata pe circuitul Twin Ring Motegi , a gasit cei doi piloti de uzina Citroen, Jose Maria (Pechito) Lopez si Yvan Mueller, pe primele doua pozitii.

Rivalul lor de la Honda, portughezul Tiago Monteiro, a ajuns al treilea aproape imediat, conservandu-si pozitia pe parcursul intregii manse si incheind pe ultima treapta a podiumului.

In urma unor ordine de echipa venite din partea conducerii Citroen , argentinianul Lopez cedeaza prima pozitie in favoarea coechipierului sau, francezul Yvan Muller in chiar penultimul tur, el terminand al doilea, astfel facilitand avansarea colegului sau francez in clasamentul general al pilotilor, unde acesta ajunge pe locul secund la egalitate cu Monteiro.

Argentinianul a facut acest gest si datorita punctajului pe care il detine in clasamentul general, punctaj care, virtual vorbind il face castigator al titlului mondial in sezonul 2016 , dar pe care FIA nu l-a putut acorda in aceasta etapa, din cauza unor proceduri de natura tehnica (se pare ca acest campionat va fi scurtat cu o etapa, Comisia de Turisme din cadrul FIA luand in calcul anularea etapei din Tailanda. Daca se va anula sau nu vom afla pe pe data de 8 septembrie). In rest, ca intotdeauna, cele mai frumoase dueluri au avut loc tot in pluton, pilotii mai putin avantajati de pozitia pe grila de start, luptand pentru puncte si pentru un loc in fata.

Constructorul suedez Volvo a obtinut un binemeritat loc 5, prin argentinianul Nestor Girolami, Lada Vesta pilotata de catre italianul Gabriele Tarquini (locul 10), a fost cea mai avansata masina a constructorului rus, iar Chevroletul lui James Thompson (locul 12), al celui american. La „independenti”, trofeul a fos castigat de marocanul Mehdi Bennani – Citroen C-Elysee, care isi consolideaza pozitia in clasament la aceasta categorie. In clasamentul constructorilor conduce Citroen cu 791 de puncte , urmat de Honda cu 583 si Lada cu 435, iar in cel al pilotilor Lopez este lider (probabil campion declarat pe 8 septembrie) cu 319 puncte, urmat la egalitate de Monteiro si Muller, fiecare cu cate 199 de puncte.

Sursa foto: citroenracing.com, fiawtcc.com, touringcartimes.com


Tags: ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Istoria confortului Citroën

Noțiunea de confort a fost întotdeauna în atenția modelelor Citroën de peste 100 de ani.

Închide