Un moment spectaculos cu MINI pregătit de Dakar

| 28 ianuarie 2019 | 0 Comments

Cât de special este un model pregătit pentru Dakar? Cât de performant este? Dincolo de date tehnice sau o listă de tehnologii impresionate, cea mai spectaculoasă prezentare a unui MINI pregătit de Dakar a fost realizată pe zăpadă, de către un campion mondial la fresstyle.

În februarie 2013, francezul Guerlain Chicherit a realizat pentru prima dată un backflip neasistat cu un automobil. În trecut, şi alţi piloţi au încercat realizarea unui backflip. Dar Chicherit a devenit acum primul care a reuşit manevra „fără asistenţă” – cu alte cuvinte, fără ajutorul unei rampe speciale, cu elemente mobile, prin care să se amplifice mişcarea de rotaţie a maşinii.

Chicherit are o carieră cu multe reuşite spectaculoase. De patru ori campion mondial la schi freestyle, el a cucerit în două rânduri şi titlul de campion al Franţei la raliuri. Francezul este şi un veteran al echipei X-raid, făcându-şi debutul pentru gruparea germană în 2006. În 2011, Chicherit s-a aflat în scaunul pilotului atunci când MINI ALL4 Racing a avut prima sa apariţie în America de Sud pentru cel mai dur raliu din lume. Cea mai bună clasare a carierei la Dakar a fost cu X-raid şi BMW X3, locul al cincilea.

Evenimentul MINI Backflip de la Tignes i-a oferit lui Chicherit şansa de a reuni toate faţetele pasiunii sale pentru sporturi extreme. Tignes este una dintre cele mai cunoscute staţiuni de sporturi de iarnă din Franţa şi a reprezentat locul unde s-au desfăşurat întrecerile de schi freestyle din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1992.

Anul următor, Chicherit a încercat un nou record mondial, tot pe zăpadă – cea mai lungă săritură realizată cu un automobil. Din păcate, săritura a depăşit punctul de aterizare şi maşina s-a răsturnat, încercarea nefiind considerată validă.

Backflip-ul reuşit al lui Chicherit aici:

Video: YouTube

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide