Alexander Sims în puncte pentru BMW i Andretti Motorsport la Santiago

| 28 ianuarie 2019 | 0 Comments

Alexander Sims (Marea Britanie) a oferit o nouă performanţă impresionantă în etapa a treia a Campionatului FIA Formula E ABB. Locul al şaptelea din Santiago E-Prix (Chile) i-a adus puncte preţioase în clasamentul piloţilor.

În fapt, Sims a trecut linia de sosire pe poziţia a treia cu #27 BMW iFE.18, dar a primit o penalizare cu timp pentru o coliziune cu Edoardo Mortara (Elveţia), astfel că a coborât până pe locul al şaptelea în clasamentul final. António Félix da Costa (Portugalia) nu a încheiat cursa. Echipa BMW i Andretti Motorsport a purtat doliu în memoria lui Charly Lamm.

Sims a luat startul în cea de-a treia cursă a lui în Formula E de pe locul al optulea al grilei, în condiţii de căldură excesivă, şi treptat şi-a făcut loc prin pluton până în spatele lui Mortara, clasat al treilea. În timpul disputei pentru poziţie, Mortara s-a răsucit, ceea ce i-a permis lui Sims să-l depăşească şi să preia locul al treilea. Ulterior, el a primit o penalizare cu timp pentru incident.

Asemenea altor concurenţi, Félix da Costa s-a chinuit în prima grupă de calificare din cauza circuitului foarte alunecos. Prin urmare, el a luat startul de pe locul al 17-lea al grilei. A fost implicat într-o coliziune cu André Lotterer (Germania) şi Jean-Éric Vergne (Franţa) în plutonul median, în timpul căreia monopostul BMW iFE.18 a suferit o pană de cauciuc. După pit stop, Félix da Costa s-a regăsit la coada plutonului, fără nici o speranţă de revenire şi, prin urmare, a readus maşina puternic avariată la standuri, încheind prematur cursa. Victoria la Santiago de Chile i-a revenit lui Sam Bird (Marea Britanie).

Reacţii după Santiago E-Prix:

Roger Griffiths (director de echipă BMW i Andretti Motorsport): „Circuitul de aici, din Santiago, a produs o cursă interesantă; a fost dezamăgitor că nu am putut încheia pe podium. Ştiam că aspectul principal va fi obţinerea aderenţei la temperatura dată pe parcursul tuturor sesiunilor. Sincer vorbind, a fost un rezultat dezamăgitor în calificări, cu Alexander pe locul al optulea şi António pe poziţia a 18-a, dar cursa este cea care contează şi am avut un start bun.

Din păcate, António s-a acroşat cu altă maşină, ceea ce a provocat pana şi a afectat monopostul. Alexander a avut un progres bun în pluton şi, când s-a trecut linia de sosire, era al treilea. A fost un rezultat bun pentru Alexander, iar echipa era pregătită de podium, dar penalizările de după cursă l-au coborât pe Sims pe locul al şaptelea. Ca echipă, respectăm decizia comisarilor. Mergem mai departe şi aşteptăm cursa din Mexico City.”

Alexander Sims (#27 BMW iFE.18, calificări: locul 9, cursă: locul 7, vot FANBOOST: locul 14, puncte: 18): „În primul rând, mulţumesc echipei, care a făcut o treabă remarcabilă ajutându-mă să gestionez maşina în această cursă foarte dificilă. Cred că totul a mers excelent. Din păcate, am avut incidentul cu Edoardo Mortara.

Pentru a fi sincer pe deplin, nu am simţit nici un contact, dar cred în investigaţia comisarilor de cursă şi accept penalizarea. În ciuda acestui fapt, plec cu multe lucruri pozitive din Santiago şi acum mă concentrez pe următoarea cursă.”

António Félix da Costa (#28 BMW iFE.18, calificări: locul 18, cursă: abandon, vot FANBOOST: locul 5, puncte: 28): „Toţi piloţii din prima grupă de calificare au trebuit să plece de la coada plutonului pentru că pista este mult mai lentă la acel moment decât a fost la grupele următoare. În ciuda acestui fapt, încă am fost optimist pentru cursă şi am putut să urc câteva locuri după startul bun.

Din păcate, am avut coliziunea, am fost lovit din spate şi am suferit acea pană. Am încercat să continui după pit stop, dar daunele suferite de maşină erau prea mari, aşa că am abandonat, ceea ce este dezamăgitor.”

Flota BMW i
BMW i este „Official Vehicle Partner” al Campionatului FIA Formula E ABB în Sezonul 5. Liderul flotei BMW i este BMW i8 Coupé Safety Car, modificat cu componente BMW M. Pe lângă BMW i8 Coupé, flota BMW i include BMW i3s în rol de „Maşină a Directorului de Cursă” (Race Director Car) şi BMW 530e iPerformance în rol de „Maşină Medicală” (Medical Car).

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Premiul pentru Inovație CES® 2021 oferit sistemelor Bosch eBike: Premiu pentru computerul de bord Nyon

Pentru cea mai recentă soluție Connected Biking – computerul de bord multi-funcțional Nyon – Sistemele Bosch eBike au obținut „Premiul...

Închide