Transilvania Rally: Hat-trick pentru Raul Badiu și Gabriel Lazăr

| 9 mai 2018 | 0 Comments
  • Raul Badiu și Gabriel Lazăr s-au impus în Transilvania Rally în 3 clasamente: Cupa Suzuki, clasa 9 și 2 Roți Motrice
  • Echipajul a avut un ritm perfect, dominând raliul de la Cluj-Napoca
  • Raul și Gabriel sunt lideri în cele 3 clasamente după două etape

După debutul excelent de sezon de la Brașov, unde s-au impus în Cupa Suzuki și în clasamentul clasei 9, terminând etapa dificilă pe podiumul clasamentului mașinilor cu 2 Roți Motrice, Raul Badiu și Gabriel Lazăr au luat startul în a doua etapa din Campionatul Natțional de Raliuri ”Dunlop”, Transilvania Rally. Desfășurată pe o lungime de aproximativ 160 de kilometri cronometrați, etapa este recunoscută pentru dificultatea probelor speciale, pentru viteza dezvoltată pe traseul de concurs, dar și pentru capcanele întâlnite de echipaje.

Înaintea startului, Raul a privit raliul precaut: ”Am revenit cu mare plăcere pe probele speciale clujene, unele dintre favoritele mele. Cu toate acestea, plana o umbră de necunoscut asupra ritmului meu și al concurentilor, Tess Rally Brașov nefiind cel mai bun etalon pentru nivelul adevărat al competiției, date fiind condițiile atipice de acolo. La shakedown am reușit să parcurg numai 2 treceri, secondat de invitați, aceștia fiind singurii kilometri în Suzuki pe asfalt aderent, astfel că a trebuit să plec pe prima probă specială într-un ritm crescendo în încearcarea de a descoperi limitele.”

După startul festiv de joi seara, în compania a mii de spectatori prezenți pentru a vedea mașinile de concurs de aproape, Raul a participat la testele oficiale ale raliului, ca mai apoi să pornească pe una din cele mai complexe speciale, ”Capuș”, în lungime de 21 de kilometri.

Raul și Gabi pornesc în forță, obțin cel mai bun timp între mașinile de clasa 9, ca mai apoi, după un ritm mai precaut pe a doua specială, cei doi forțează pe ”Tarnița” și trec în fruntea clasamentului mașinilor cu 2 Roți Motrice, unde vor rămâne până la final: ”Din fericire, feelingul a fost destul de bun încă din primii metri, iar asta s-a tradus într-un ritm destul de ridicat, astfel încât am început raliul cu o victorie de probă specială. Pentru mine, cea mai mare plăcere este să merg la limita, iar faptul că am reușit în câteva locuri să ating limita pe frânări sau viraje, îmi dădea încredere și pentru probele următoare. Am reușit să păstrez același entuziasm și pe mai departe, astfel încât am terminat prima zi în postura de lider la categorie,” a spus Raul la finalul primei zile de concurs.

Cu 10 probe speciale programate sâmbătă, a doua zi de concurs urma să fie una lungă, dificilă, unde gestionarea avansului a fost principala preocupare a echipajului. Raul și Gabriel s-au impus pe majoritatea specialelor în Cupa Suzuki, consolidându-și avansul în cupa monomarcă, în timp ce au păstrat un ecart suficient în fața urmăritorilor în celelalte clasamente.

”A doua zi, în pofida avansului liniștitor acumulat din prima zi, am decis să continui în aproximativ aceeași notă, cu un parcurs destul de rapid astfel încât să nu îmi pierd concentrarea, dar în același timp nici să nu risc inutil în locurile mai delicate. Nu a fost un final deloc lipsit de emoții, când a trebuit să înfrunt câteva situații mai puțin confortabile cu servodirecția și mai ales să mă descurc cu o frână funcțională aproape în totalitate numai pe puntea spate.

Am manageriat situația aceasta cât de bine am știut și astfel a fost îndeajuns  să bifăm un rezultat final foarte bun, chiar peste așteptări luând în considerare că am realizat hat-trickul, victorie la Cupa Suzuki, Clasa 9 și 2 Roti Motrice,” a spus Raul la finalul cursei.

Pentru echipaj, rezultatul de la Cluj-Napoca este unul perfect, cu 3 victorii în Cupa Suzuki, clasa 9 și la 2 Roți Motrice, dar și un loc secund în clasamentul dedicat echipelor, acolo unde Raul și Gabi concureaza în DTO Tellur Rally Team. Cu două victorii consecutive, Badiu și Lazăr se află în fruntea Cupei Suzuki și în clasamentul clasei 9, fiind, în același timp, lideri în clasamentul Mașinilor cu 2 Roți Motrice.

”Gabi Lazăr s-a comportat exemplar într-un raliu foarte solicitant și pentru copiloți, iar mulțumită susținerii echipei DTO-Tellur Rally Team și partenerilor noștri, a fost posibilă și această performanță. Împreună la drum, privim spre următoarele etape cu încredere și nerăbdare, mai ales spre macadam, noi provocări pe suprafața mea favorită.” a încheiat Raul, citat de autostiri.ro.

Pentru echipaj, Campionatul Național de Raliuri ”Dunlop” continuă cu prima etapă de macadam din 2018, Raliul Aradului, acolo unde Raul se simte excelent pe probele speciale și unde va continua lupta în cele trei clasamente.

În sezonul 2018, echipajul Raul Badiu/Gabriel Lazăr este susținut de către Smart ID Dynamics – specialist în dezvoltarea și implementarea de soluții end to end pentru automatizarea proceselor din Retail, Producție, Logistică, Distribuție și Utilități, Primus Auto-cel mai mare dealer Volvo din Romania, cu o experiență de peste 20 ani în comerțul autoturismelor Volvo, DTO Tellur Rally Team prin Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems), Ion Moș, Salina Turda, Compania de Apa Arieș, Blueinfrasec, lanțul de farmacii Catena și Digital Atelier Interactiv. Asistența tehnică este asigurată de echipa condusă de către Iulică Nița, partener tehnic Bucur Rally&Tuning.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
BMW i Hydrogen NEXT la Salonul Auto de la Frankfurt 2019

Prin prezentarea BMW i Hydrogen NEXT la IAA Cars 2019, BMW Group îşi demonstrează capacitatea de a completa portofoliul său...

Închide