spot_img

Simone Tempestini: dupa Transilvania Rally, urmeaza WRC Rally de Portugal

Simone Tempestini si-a adjudecat victoria in CNR la Transilvania Rally. Pasul urmator: WRC Raliul Portugaliei

Simone Tempestini si Sergiu Itu au castigat Transilvania Rally (Cluj, 3-5 mai), in clasamentul Campionatului National de Raliuri, si au ocupat locul doi in etapa de Tour European Rally. De acum, echipajul Napoca Rally Academy se pregateste pentru Raliul Portugaliei, prima sa etapa din actualul sezon al Campionatului Mondial.

Weekend-ul trecut, la Cluj, s-a desfasurat Tranislvania Rally, prima etapa din Tour European Rally si a doua din campionatul intern. Cu 14 probe speciale in program, raliul desfasurat pe asfalt a fost unul rapid, dominat de duelul dintre Simone Tempestini si Giandomenico Basso. Miile de spectatori prezenti vineri si sambata la probele din Floresti si pe SuperSpeciala Cluj Arena au facut ca pilotii sa fie si mai determinati in lupta pentru podium. Ritmul impus de cei doi a fost unul ridicat, iar la final, in clasamentul TER, s-a impus Basso, iar in CNR, Tempestini.

Prin victoria din etapa clujeana, Simone isi consolideaza pozitia de lider in clasamentul general al CNR, dupa doua raliuri, conducand cu un avans de 37 de puncte.

Cum ai descrie duelul cu Giandomenico Basso? A fost unul care sa te apropie de ritmul de care ai nevoie, ca sa poti considera Transilvania Rally un antrenament pentru etapele din WRC, in care veti concura anul acesta?

„Duelul cu Giandomenico a fost unul foarte frumos si cu siguranta ne-a ajutat sa si crestem si ritmul putin. A fost un antrenament bun din toate punctele de vedere, mai ales pentru relatia mea cu Sergiu, Transilvania Rally fiind unul dintre primele noastre raliuri din acest sezon. Noi, pe probele de la Cluj, am incercat sa fim cat de rapizi am putut. Giandomenico a fost foarte rapid, noi am fost extrem de aproape de el. Sper ca la anul sa poata veni iarasi la Cluj si eu sa fiu cu alta masina, sa vedem ce se intampla.”

Pasul urmator: WRC Raliul Portugaliei, 17-20 mai, Porto.

Transilvania Rally a fost ultima competitie in care Simone si Sergiu au concurat inainte de mult asteptatul Raliu al Portugaliei, prima etapa din WRC in care iau startul, in acest sezon.

Simone isi doreste sa lupte pentru podiumul clasamentului general WRC2  – in acest clasament se iau in considerare sase din sapte etape – si a gandit un program care sa inceapa cu Raliul Portugaliei. Acesta este unul dintre raliurile sale preferate, in editia 2017 terminand pe podiumul WRC 2.

Pentru ca Simone sa isi pastreze sansele la o clasare buna la finalul sezonului, – dar si ca urmare a faptului ca Raliul Corsicii, din luna aprilie a acestui an, a adus si o scadere a numarului masinilor Citroen C3 R5 disponibilie pentru Raliul Portugaliei ̶, Citroen Racing i-a permis pilotului roman sa concureze cu o alta masina. Astfel, in Portugalia, campionul mondial Junior WRC din 2016 va concura cu un Ford Fiesta R5. Raliul din WRC in care Simone va pilota pentru prima data, in regim de competitie, un Citroen C3 R5, va fi Raliul Sardiniei, programat in luna iunie.

Raliul Portugaliei va marca debutul in campionatul mondial al lui Sergiu Itu, copilotul alaturi de care Simone concureaza in CNR.

Te intorci in Portugalia cu un podium obtinut in 2017, o masina noua si un copilot nou, cat de dificil va fi raliul tinand cont de toate aceste aspecte?

„In 2017, etapa din Portugalia a fost una foarte buna pentru mine. A fost a doua la care am participat cu Citroen DS3 R5 in Campionatul Mondial WRC 2 si am terminat pe locul trei. O clasare cumva neasteptata, dar a fost si putin conjunctural. Am fost mai bun in menajarea echipamentului de concurs si am izbutit sa nu fac greseli. Ritmul pe probe nu a fost ce ne-am dorit, dar acea etapa nu era nici cea mai potrivita pentru masina noastra. Anul acesta, mergem in Portugalia cu o alta gandire, ne dorim sa fim cat mai rapizi si sa aratam un ritm bun pe probe.

Va fi o etapa putin diferita de celelalte, pe care le avem in program in acest sezon, pentru ca voi concura cu un Ford Fiesta R5. E o masina pe care nu am mai pilotat-o de mult timp, dar e masina care m-a invatat cele mai multe, asa ca nu am niciun dubiu ca o sa ma obisnuiesc extrem de rapid cu ea. Pentru mine acesta este unul dintre cele mai frumoase raliuri din toate punctele de vedere. Atat din punct de vedere al pilotajului, cat mai ales al atmosferei care se creeaza acolo de fiecare data … foarte mult public, foarte multi pasionati. Noi vom incerca sa dam tot ce putem, ne dorim sa ajungem pe podium. Vom vedea daca vom putea face asta.”

Raliul Portugaliei va incepe pe 17 mai si are in total 358,19 km de probe speciale. Prima proba speciala este programata pe circuitul de rallycross din Lousada in seara de joi, 17 mai, iar vineri, 18 mai, echipajele vor rula inclusiv pe strazile din Porto. Pe Fafe, una dintre cele mai cunoscute probe speciale din intregul sezon al Campionatului Mondial, se va concura pe 20 mai si va fi un adevarat spectacol, fiind destinatia preferata de mii de fani.

Credit foto: Szabo Attila; RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri