Jacopo Hosciuc, un nou podium pentru Romania

| 7 mai 2018 | 0 Comments

Jacopo magistral pe locul 2 la 0.091 de Margarito Manuel #23 în CIV. O cursă fantastică făcută astăzi de Jacopo Hosciuc #06 cu o bătaie la vârf și răsturnări de situații pe fiecare viraj.

După un warm up care prevestea o cursă spectacol unde Jacopo a stabilit timpul de referință la 125 – 2:08.728 iar ploaia care era așteptată pe întreaga zi nu a mai venit, cursa etapei 04 a CIV a început furtunos, specific acestor clase la PreMoto3.

În San Donato (primul viraj) GENNAI Mirko #22 angrenat într-o ambuscadă, cade împreună cu FINA Guido #65 și MARFURT Nikolas #31, NATALI Andrea #3 de la 250cc, astfel cei doi aspitanți la titlu (GENNAI și FINA) își aduc o avarie serioasă punctelor.

Jacopo Hosciuc #06 continuă roată la roată lupta cu experimentatul MARGARITO Emanuel #23 (3 ani de PreMoto3) considerat un expert pe Mugello, cei doi fac spectacol pe fiecare viraj la fel ca si grupul de la 250 unde nu mai puțin de 9 piloți au mers în aceeași secundă.

Amestecat între cei doi un pilot întarziat de la 250 KELSO Joel #66 (AUS) pune probleme serioase lui Jacopo Hosciuc #06 care deși a forțat scapă victoria cu numai 0.091 după cele 12 tururi ale cursei.

Jacopo Hosciuc #06 ne declară:„Sunt mulțimit de pozitie, asta ne da avantaj în clasament dar sunt supărat că nu am izbutit locul 1. Se putea dar Manuel a reușit să reziste. Multumesc mult Flash Motor pentru imensul efort facut in week-end-ul asta ca să-mi pună la dispoziție motocicleta perfectă, mulțumesc sponsorilor Primaria si Consiliul Bocicoiu Mare, Sorrentino, Roberto Chiolli, Buliding Echipament, MRM si FRM, fanilor, familiei care fac un efort uriaț și celor de acasă din România care ne urmaresc și care sunt cu noi peste tot.”

Cu BIANCHI Fhilippo #77 venit pe 3, Jacopo Hosciuc #06 rămâne liderul clasei 125 din CIV (campionatul italian de viteza) cel mai puternic campionat national de motociclism din lume, pepiniera de campioni mondiali și cumulând 81 puncte se detașează cu 7 puncte de locul 2.

Jacopo Hosciuc #06 este Campion Național 2017 la clasa 85cc și câștigatorul campionatului national de motociclism 2016 la clasa Juniori 1.

În era modernă a CIV, Jacopo Hosciuc #06 este singurul pilot strain care a ajuns pe podium in CIV și deasemenea este singurul pilot care la clasa lui a fost in permanenta pe podium.

Urmatoarea reîntâlnire va fi la Imola Italia pe 22-24 Iunie cu etapele 05-06.

Credit foto: Bogdan Adrian Minciuna MRM

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Moto GP, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide