spot_img

Sebastian Scîrlet, față-n față cu Trofeul Audi Brașov

Într-un sezon în care unicul obiectiv a fost aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea sportivă, Sebastian Scîrlet a reușit să rămână invincibil în cadrul cupei monomarcă dedicată modelului Renault Clio Rally5 din cadrul Campionatul Național de Raliuri, cucerind nu doar această categorie ci și cea a clasei RC5 – toate acestea înainte ca sezonul național de raliuri să ajungă la final.

Chiar și așa, mașina ajunsă în garajul echipei Delta Racing Team România la începutul acestui sezon are încă necunoscute pentru sportivul ce, la nici 19 ani, este deja multiplu campion național în ramura sportivă a raliurilor. Decizia de a concura cu modelul Clio Rally5 pe traseul de concurs al ultimei etape din Trofeul Național Masters de viteză în coastă vine ca urmare a faptului că mașina este în configurația de asfalt – după etapa clujeană de raliuri – iar timpul până la ultima etapă din CNRB, care va avea loc tot la Brașov – pe macadam – este mai mult decât suficient pentru a schimba configurația suspensiei. 

„Sezonul meu trebuia să înceapă la Râșnov, în luna aprilie, atunci când a debutat acest nou campionat de viteză în coastă. Desigur, scopul de atunci – acela de a mă împrieteni cu mașina – rămâne valabil și pentru cursa de la sfârșitul acestei săptămâni, cu o mică excepție. Din nefericire însă, mașina a ajuns în România mult prea târziu pentru a avea timp s-o pregătim de start – întrucât o mașină nouă de concurs, abia scoasă chiar și pe porțile unei uzine precum Renault-Alpine, nu este ‘Ready to go’ (în traducere: gata de start). Pe parcursul etapelor de raliu am avut însă vreme să mă împrietenesc atât cu mașina cât și cu navigatorii ce mi-au stat în dreapta, iar rezultatele confirmă acest fapt,” a spus Sebastian. 

Sebastian Scîrlet nu este străin de Trofeul Audi Brașov, el fiind prezent atât la ediția din 2021 – la comenzile unei Dacia Sandero – precum și la ediția din 2022, atunci când a încheiat pe podium la clasă cu modelul Renault Clio 3RS. Pentru etapa din acest weekend, pilotul moineștean va pilota mașina ce i-a adus două titluri de campion național la raliuri și, indiferent de rezultatul din ultima etapă ce va avea loc în perioada 27-29 octombrie pe drumurile forestiere din jurul Brașovului, are asigurat locul 3 pe podiumul anual al Juniorilor. Iar dacă tot am adus aminte de ultima etapă de raliu a sezonului – TESS Rally Brașov – trebuie să punctăm și faptul că, în decurs de numai doua săptămâni, Sebastian va pilota aceeași mașină pe ambele drumuri ce leagă Brașovul de Poiana Brașov: Calea Poienii respectiv Drumul vechi al Poienii. 

„Pentru că în comentariul anterior am strecurat termenul de excepție, vreau să precizez încă de pe acum că obiectivul pentru etapa acestui sfârșit de săptămână este spectacolul pentru cei aflați pe margine. Evident, nu voi sta pe loc și voi profita de fiecare kilometru, cu atât mai mult cu cât, pentru mine și echipa mea, este penultima competiție majoră din acest an. Și deși voi concura pe suprafețe diferite și o configurație a drumului diferită, abia aștept să experimentez ambele drumuri de Poiană cu această mașină –  pentru început, la Trofeul Audi Brașov, pe asfalt, a completat tânărul sportiv. 

Credit foto: Mihnea Tatu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri