spot_img

Sorin Huțanu face pasul către un Audi RS3 LMS TCR de ultimă generație

Sfârșitul acestei săptămâni aduce etapa de final a Trofeului Național Masters de viteză în coastă, competiția aflată sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv încheindu-se pe consacratul traseu al Trofeului Audi Brașov

De la startul acestei etape nu putea lipsi nici localnicul Sorin Huțanu – care după un sezon de debut petrecut la volanul modelelor Dacia Logan – a decis să facă pasul către un automobil de uzină, total nou pentru motorsportul românesc: Audi RS3 LMS TCR.

„A fost mai mult un gând spontant, de moment, dar care a prins formă în momentul în care m-am deplasat să văd mașina. Nu mă gândeam la început de sezon că voi ajunge la etapa mea de casă să pilotez o asemenea bijuterie pe patru roți. Nu este un pas mare, ci uriaș, căci diferența dintre această nouă mașină și chiar și modelul Logan RS este net substanțială,” a spus pilotul brașovean.

Pentru ultima etapă de Masters și implicit – cea de casă – unicul obiectiv al lui Sorin este acela de a se bucura de noua mașină. Sportivul de sub Tâmpa a efectuat deja o sesiune de teste pe circuitul de la Cerghid (n.r. Transilvania Motor Ring), unde scopul principal a fost familiarizarea cu comenzile și comportamentul automobilului de concurs. Noua adiție a echipei lui Sorin Huțanu reprezintă ultima generație produsă a modelului RS3 LMS TCR, un automobil cu o greutate cuprinsă între 1,160–1,265 kg și tracțiune pe puntea față, ce dezvoltă cca 330 CP (246 kW) datorită motorului de în linie de 4 cilindri supraalimentat, cu capacitate de 1998 cm³.

„Decomandată, meritul este al partenerilor mei, care au pus umărul la materializarea acestui sezon. Sper eu ca pe parcurs să le răsplătesc atât lor cât și tuturor ce mă susțin, efortul și dedicarea cu care vin alături de mine etapă de etapă. Am încercat ca în cele câteva ture pe Transilvania Motor Ring să mă obișnuiesc pe cât posibil atâta cu transmisia mașinii cât și cu comportamentul acesteia. Aștept cu nerăbdare primele manșe competiționale, care se vor desfășura în zilele de 14 și 15 octombrie,” a adăugat Sorin Huțanu.

Sorin Huțanu este susținut în acest sezon de Ados Fresh, Măcelaria Sergentu’, La Huțanu, DIDI Trans International, dePurtat.ro, Restaurant Casa Pustnicu, PlusPerformance.ro, RoVentura Kanal D, C.A. „Pepeni de Pogoanele”, OEPIA, MotorsXpert Solutions, Zaiafet Wine, Velvet Winery, Prima Sport.

Sursa si imagine (credit foto neprecizat)Ș comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,348FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri