spot_img

Trofeul Masters (TNM-VC): Geoffrey Schatz se impune fantastic la prima sa participare în România

La prima său sezon, Campionatul Național de Viteză în Coastă Masters și-a tras cortina cu ultima etapa din acest an, aceasta fiind bine cunoscuta etapă din Brașov.

În weekendul 13-15 octombrie, cei peste 50 de concurenți prezenți la start au avut misiunea de a înfrunta traseul tehnic, sub privirile sutelor de spectatori aflați pe întreg traseul.

Printre numele celebre aflate pe lista de înscrieri, s-a aflat si pilotul francez Geoffrey Schatz,  ce are nu mai putin de 3 titluri de Campion Național în Franța și care a reușit să se impună fantastic la prima sa participare in România.

Cu un talent fantastic și o îndemânare ieșită din comun, pilotul francez a reușit să doboare record după record, interviul de astăzi fiindu-i dedicat.

ANA: În weekend ai participat la etapa de Viteza in Coasta Masters de la Poiana Brașov. A fost dificil sa accepți aceasta provocare?

GEOFFREY: Acum am multă experiență, deoarece practic Hill Climb de 13 ani, în principal în campionatul Franței, și sunt foarte atras de noi experiențe.

Consider că este extrem de îmbogățitor, atât din punct de vedere sportiv, cât și uman. Așa că am acceptat acest provocare fără nicio ezitare sau dificultate.

ANA: Cum a fost aceasta etapa, cum ți s-a părut traseul, spectatorii, organizarea, locația?

GEOFFREY:  Cursa noastră a decurs foarte bine. Am lucrat mult la traseu împreună cu Jérôme, pentru a fi cât mai preciși cu posibilele traiectorii și punctele de referință. Un alt aspect pe care trebuia să-l învăț rapid a fost mașina. Am făcut doar 5 tururi cu ea la Motorpark Romania înainte de a veni aici. Așa că am avut multe informații de asimilat și am încercat să mă adaptez pe parcursul întâlnirii. Este a doua oară când vin în România, și nu am văzut alt oraș în afara București. Basovul este un oraș absolut superb, înconjurat de munți. Atmosfera a fost minunată, cu o legătură frumoasă cu spectatori numerosi, aș fi chiar curios să știu câți au fost. Organizarea a fost foarte bună, toată lumea a contribuit pentru ca întâlnirea să decurgă în cele mai bune condiții posibile. Singurul lucru care ar trebui îmbunătățit este securitatea traseului pentru a putea obține un loc în calendarul european.

ANA: Cum ai evalua acest traseu? A fost unul dificil?

GEOFFREY: Traseul este cu adevărat minunat, asfaltul este foarte curat. Prima parte este mai lentă dar tehnică, cu aderență precară în anumite locuri. Partea superioară a traseului este foarte rapidă și solicitantă pentru piloți, cu viraje în șir la viteze foarte mari, ceea ce oferă senzații cu adevărat extreme, și asta ne place! Am încercat să cresc treptat ritmul, chiar dacă nu am reușit să îmbunătățesc timpul meu în a doua manșă a cursei, încă îmi lipsește experiența traseului și a mașinii pentru a merge mai repede, deoarece cu siguranță timpul poate scădea sub 1’59”.

ANA: Plănuiești ca în viitor sa mai participi la etape de Viteza in Coasta din România?

GEOFFREY: Este o discuție pe care am avut-o deja cu Jérôme, mi-ar plăcea foarte mult, dar trebuie să așteptăm să apară diferitele calendare pentru a vedea mai clar. Cu toate acestea, cred că voi reveni cel puțin în Poiana Brașov anul viitor, deoarece știu deja că nu voi avea alte competiții în același timp. O altă idee pe care am discutat-o ar fi să vin cu mașina pe care o folosesc în Franța, dar trebuie să găsim o soluție logistică viabilă, având în vedere distanța de parcurs.

ANA: Ce ne poți spune despre partenerii tai din acest weekend? Dar despre materialul de concurs?

GEOFFREY: Am petrecut weekend-ul sub comanda lui Jérôme France și am condus mașina sa Nova NP03.

Este un prototip de aproximativ 250 CP, cu o greutate sub 500 kg. Acest automobil este foarte manevrabil și are o puternică aerodinamică, ceea ce îi oferă o aderență foarte bună la viteze mari. Este mult mai puțin puternic decât mașina pe care o folosesc în mod obișnuit, a trebuit să lucrăm pentru a nu încetini mașina prea mult în viraje, deoarece traseul urcă destul de mult în anumite locuri. Felicitări lui Jérôme pentru titlul său și un imens mulțumesc pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o, pentru amabilitatea sa și pentru primirea mea timp de 10 zile în România. Aș dori, de asemenea, să mulțumesc sincer organizatorului Mihai Leu, FRAS și tuturor piloților pentru primirea călduroasă, voi păstra o amintire de neuitat a acestei călătorii și sunt sigur că ne vom revedea foarte curând!

Pilotul francez Geoffrey Schatz a reușit să doboare în weekendul trecut record după record prin tehnica și talentul cu care a pilotat a sa Nova NP03.

Cu siguranță ne dorim ca numele lui Geoffrey Schatz să mai răsune cel puțin odată pe buzele tuturor, în timp ce cronometrul rămâne în loc, doborând record după record.

Credit foto: Flavius Croitoriu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri