spot_img

Raul Badiu și Gabriel Lazăr au fost aproape de podiumul juniorilor în Raliul Sardiniei

Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori a programat weekend-ul trecut a treia etapă din 2019: în Italia a avut loc Raliul Sardiniei, primul macadam al sezonului. După etapele pe zăpadă din Suedia și pe asfalt din Corsica, competiția italiană a venit ca o completare firească la cele trei suprafețe pe care se desfășoară cursele din cea mai importantă competiție la nivel mondial în raliuri.

Raul Badiu și Gabriel Lazăr s-au aliniat la start în cursa de pe insula din Mediterană la bordul Ford-ului Fiesta R2T de generație nouă, pe care concurează toate echipajele înscrise în campionatul dedicat juniorilor.

Cu 19 probe speciale diverse, pe care echipajul a avut parte de secțiuni rapide, tehnice, dure sau spectaculoase, Rally Italia Sardinia s-a desfășurat pe o lungime competitivă de 310 kilometri de macadam. După o probă specială spectacol, desfășurată joi pe un fost circuit de motocross, provocarea pentru concurenți a fost reprezentată de 8 speciale vineri, urmate de alte 6 probe lungi sâmbătă.

Raliul s-a încheiat cu patru secțiuni competitive duminică, printre care și Power Stage-ul spectaculos, care a avut sosirea pe o plajă de pe insulă, de unde fanii au putut urmări mașinile de concurs în acțiune într-un cadru de neuitat.

Fără o sesiune de teste înaintea startului în prima etapă de macadam din Campionatul Mondial dedicat Juniorilor și cu ultima prezență într-o mașină de curse la finalul lunii martie, Raul și Gabriel s-au aliniat la startul Raliului Sardiniei cu încredere și dorința unui rezultat bun care să-i aducă din nou în prima jumătate a clasamentului.

”Nu am reușit să efectuăm niciun kilometru de teste înaintea primului macadam din Junior WRC 2019, așa că va trebui să ne acomodăm cu mașina în aceste condiții pe probele speciale. Va fi o provocare pentru noi, dar sperăm să ne adaptăm rapid la drumurile din Sardinia,” a spus Raul înaintea startului, citat de autostiri.ro.

După testele oficiale ale competiției, unde au obținut al treilea timp în categoria juniorilor, Raul Badiu și Gabriel Lazăr au pornit excelent în Rally Italia Sardinia, cu un loc patru și două locuri secunde în Junior WRC pe primele speciale ale competiției. Cu o abordare inteligentă, echipajul a forțat unde condițiile au permis și a avut un ritm prin care a conservat mașina de concurs în secțiunile dure, terminând prima zi de concurs pe locul 4, la doar 31 de secunde de lider.

Pe întreg parcursul zilei de sâmbătă, Badiu și Lazăr au continuat parcursul constant și rapid de pe probele speciale de macadam, menținându-și locul în clasamentul dedicat juniorilor, ca mai apoi duminică, în ultima zi a competiției, să obțină din nou timpi competitivi pe cele patru probe speciale programate, terminând cursa pe locul 4 în clasamentul mondial dedicat juniorilor.

”Sunt mulțumit că am ajuns la finalul WRC Rally Italia Sardinia, un raliu foarte dur și complex. Vineri am început foarte bine, cu timpi de top pe probele speciale, care ne-au bucurat și ne-au dat încredere. Faptul că am putut să merg de la egal la egal cu cei mai rapizi tineri piloți din lume mă bucură foarte mult.

A doua zi de concurs, când probele speciale au devenit mai dure, am optat pentru o abordare mai precaută, având experiența de anul trecut din Turcia, când jumătate dintre mașini au abandonat datorită durității traseului de concurs.

Am pierdut astfel contactul cu podiumul și ne-am îndepărtat de primele trei locuri, iar când am conștientizat ca noul model Fiesta R2T este mai robust, a fost prea târziu pentru a încerca să recuperăm timpul până la un loc pe podium,” a spus Raul Badiu la finalul cursei din Italia, citat de autostiri.ro.

”Plec cu o urmă de regret deoarece nu am încercat să forțez și pe probele dure pentru a obține primul podium din Junior WRC, știind că acest lucru era realizabil. Putem fi la fel de rapizi ca primii clasați din categoria juniorilor și avem încredere că vom reuși tot ce ne propunem în următoarele etape, având deja experiența acumulată la patru raliuri în campionatul dedicat juniorilor,” a încheiat pilotul român care se află în prezent pe locul opt în clasamentul provizoriu Junior WRC, citat de autostiri.ro.

Pentru Raul Badiu și Gabriel Lazăr, campania în Campionatul Mondial de Raliuri pentru Juniori va continua în luna august cu Raliul Finlandei, cunoscut pentru probele speciale de viteză de pe drumurile de macadam de lângă Jyväskylä, și în luna octombrie cu Raliul Marii Britanii, care se va desfășura în nordul și centrul Țării Galiilor.

Campania Junior World Rally Championship 2019 a echipajului Raul Badiu & Gabriel Lazăr este posibilă mulțumită partenerilor Ion Moș, Omniasig, Smart ID Dynamics, Elta 90 Medical Research, Renomia SRBA Broker, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și Federației Române de Automobilism Sportiv și cu sprijinul tehnic al Lufthansa City Center și Sports HUB.

Credit foto: Bogdan Barabas

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,161FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,180AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri