Cupa Suzuki ia startul pe macadamul Raliului Moldovei

| 19 iunie 2019 | 0 Comments

Cu un program compact, cu multe curse programate într-un interval scurt de timp, Campionatul Național de Raliuri 2019 continuă în acest final de săptămână cu o nouă etapă, desfășurată de această dată în Moldova. Raliul Moldovei are loc în perioada 21-22 iunie pe probele speciale de macadam din județul Bacău, având trei centre importante, Bacău, Moinești și Onești, și un total de 13 probe speciale și 106 kilometri cronometrați.

Cunoscut pentru traseul de concurs rapid și tehnic, pentru secțiunile dure, dar și pentru fanii care urmăresc în numere mari superspeciala din Onești, cursa moldavă debutează cu un start festiv care va avea loc în Piața Tricolorului, în Bacău, joi seara.

Cu 4 probe speciale programate vineri, Raliul Moldovei va purta echipajele pe ”Runcu”, ”Moinești” și ”Vermești”, ca mai apoi ziua de concurs să se încheie cu superspeciala din Onești. Sâmbătă, concurenții care iau startul cu modelul Swift Sport vor ”alerga” de trei ori pe ”Hemeiuș”, ”Trebeș” și ”Racova”, trei probe care vor pune la încercare colaborarea pilot-copilot-mașină de concurs.

După două raliuri desfășurate în 2019, lider în Cupa Suzuki este echipajul Dănuț Budai & Lucian Budai, urmați la puține puncte de Bogdan Vrabie și Levente Csegzy. Cele două echipaje pleacă cu prima șansă la victorie și pe macadamul băcăuan, lupta anunțându-se intensă și interesant de urmărit.

Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă, Alexandru Ardelean și Horațiu Baltador, dar și debutantul Andrei Georgescu, care va lua startul alături de Mihaela Balint, se vor duela pentru un loc pe podium, putând produce oricând surpriza și să obțină o victorie. În același timp, David Tarța și Georgiana Gologan își propun să acumuleze experiență pe macadamul din Moldova pentru a putea crește viteza și a se implica în lupta din fruntea cupei monomarcă.

Chiar dacă Raliul Moldovei este recunoscut pentru duritatea probelor speciale, modelele Suzuki Swift Sport au reușit în 2018 să ocupe primele patru locuri în cadrul fostei clase 9, în timp ce în clasamentul mașinilor cu tracțiune față două echipaje din cadrul cupei s-au clasat pe podium. În condițiile rezultatelor excelente din trecut, concurenții din Cupa Suzuki vor oferi, cu siguranță, o nouă doză de spectacol pe macadamul din județul Bacău, demonstrând fiabilitatea și viteza modelului Swift Sport.

Echipajele care vor lua startul în Cupa Suzuki la Raliul Moldovei 2019:

  1. #32 – Dănuț Budai & Lucian Budai
  2. #19 – Bogdan Vrabie & Levente Csegzy
  3. #85 – Bogdan Talașman & Andrei Mitrașcă
  4. #413 – Andrei Georgescu & Mihaela Balint
  5. #475 – David Tarța & Georgiana Gologan
  6. #31 – Alexandru Ardelean & Horațiu Baltador

Lider în clasamentul provizoriu al Cupei Suzuki, Dănuț Budai își propune să mențină același ritm rapid și pe probele speciale ale Raliului Moldovei, după victoria de la Arad: ”Ne bucurăm să luăm startul din nou la Bacău. Sperăm ca vremea să țină cu noi, să ne distrăm și să mergem cât mai tare pe probele speciale,” a spus pilotul hunedorean care concurează alături de tatăl său, Lucian Budai.

Cu o victorie și un loc secund în Cupa Suzuki la primele două curse din acest an, Bogdan Vrabie este bucuros deoarece a reușit să revizuiască integral mașina de concurs după etapa arădeană. Pilotul pornește în Raliul Moldovei alături de Levente Csegzy cu același obiectiv, victoria în Cupa Suzuki: ”După Raliul Aradului am stricat 3 amortizoare și ne bucurăm că au ajuns la timp de la revizie. Astăzi echipa tehnică le montează pe mașina, iar noi începem recunoașterile pentru Raliul Moldovei. Baftă tuturor colegilor!”

Bogdan Talașman și Andrei Mitrașcă pornesc în Raliul Moldovei cu același plan pe care l-au avut de-a lungul sezonului 2019 – să aibă un ritm rapid și să ajungă la finalul cursei pe un loc bun, evitând problemele.

”Mergem cu plăcere la Bacău unde Adi Răspopa face întotdeauna lucruri frumoase. Planul nu se schimbă, ne dorim să terminăm pe podium și să fim cât mai aproape de Bogdan Vrabie și “frații” Budai. Bineînțeles, nu considerăm că suntem “din oficiu” mai rapizi decât Andrei, Alex sau David, doar pentru că până acum am fost feriți de probleme și am reușit cumva să terminăm în fața lor. Atmosfera este foarte plăcută în cadrul Cupei Suzuki și așteptăm să ne revedem cu toții,” a spus Andrei, copilotul echipajului #85.

Lider în clasamentul debutanților și pe locul 4 în Cupa Suzuki după două etape în 2019, Andrei Georgescu va concura la Raliul Moldovei alături de Mihaela Balint: ”Sunt încrezător înaintea Raliului Moldovei. Obiectivul rămâne locul 1 la debutanți si un loc cât mai sus în Cupa Suzuki.”

Debutantul David Tarța este unul dintre piloții care progresează de la o cursă la alta și despre care se știe că preferă macadamul. Acesta pornește, având-o în dreapta pe Georgiana Gologan, cu dorința unui ritm bun în a treia cursă din Cupa Suzuki 2019.

”După antrenamentul dur de care am avut parte pe macadamul de la Arad, sperăm ca probele de la Bacău să ne ajute să creștem încrederea în noi și în mașină. Așa cum ne așteptam, ne place mult suprafața asta și sperăm să ne bucurăm de ea pe tot parcursul probelor, mai ales pentru că, până în toamnă, nu ne vom mai întâlni cu macadamul în competiții. Suntem în plină vară, vremea promite să țină cu noi, deci așteptăm și mulți spectatori pe probe!” a declarat Georgiana, copilotul echipajului #475, înaintea startului în Raliul Moldovei 2019.

După revenirea de la Raliul Aradului, unde au avut parte de o ieșire în decor, Alexandru Ardelean și Horațiu Baltador își doresc să ajungă la finalul Raliului Moldovei după o cursă cu ritm bun: ”Sperăm să avem un raliu ferit de evenimente și să menținem un ritm cât mai bun pe speciale. Așteptăm fanii în număr mare la superspeciala din Onești și pe celelalte probe” a spus Alex, pilotul echipajului #31.

În 2019, partenerii Cupei Suzuki sunt: Suzuki România, Suzuki Hybrid, My-Suzuki.ro, ECSTAR, www.infinitagency.ro, Bucur Tuning, Sparco, Hankook, Protlum.

Credit foto: RallyZoom.ro

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide