spot_img

Raliul ,,Memorial Giurgiu 1904″ ediţia a XXII – a

„RALIUL “Memorial Giurgiu 1904” ediţia XXII” este un eveniment de regularitate organizat de RETROMOBIL CLUB ROMÂNIA, Autoritate Națională FIVA pentru România, în data de 26 septembrie 2020, în București și județele Ilfov, Călărași și Giurgiu.

„RALIUL “Memorial Giurgiu 1904” ediţia XXII” este etapa II-a a Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehiculele Istorice din România pentru anul 2020.

Clasamentul final nu se bazează pe viteza maximă atinsă sau pe timpii cei mai scurți realizați de participanți, ci este bazat pe respectarea de catre fiecare echipaj a vitezelor medii impuse. Viteza medie pe întreg parcursul evenimentului nu depășește 50 km/oră pe drumuri Naționale și Județene sau 80km/oră pe autostrăzi. Evenimentul are loc pe drumuri deschise traficului, organizatorul neînchizând nicio parte a traseului de la traficul regulat. Viteza medie pe etapă este specificată în Road book (maxim 50 km/h), potrivit regulamentului particular al evenimentului.

Scopul evenimentului este de a permite colecționarilor de vehicule de epocă să își conducă vehiculele în condiții optime de siguranță și de a pune în valoare patrimoniul tehnic pe care îl constituie aceste vehicule. De asemenea, evenimentul promovează descoperirea patrimoniului turistic, arhitectural, cultural și istoric din țara noastră.

Evenimentul este organizat astfel încât fiecare participant, indiferent de vechimea și performanțele vehiculului său, să poată parcurge traseul în condiții bune de siguranță.

Evenimentul se desfășoară pe drumuri deschise circulației publice, în conformitate cu Codul Rutier în vigoare, cu grija pentru a nu perturba deplasarea altor participanți la trafic sau liniștea rezidenților. Plecarea participanților este eșalonată pentru a nu interfera cu traficul rutier.

Acest eveniment respectă :
• legislația în vigoare referitoare la circulația pe drumurile publice (Codul Rutier/O.G. 195/2002, actualizată),
• legislația în vigoare referitoare la normele tehnice privind siguranța circulației rutiere și protecția mediului (prevederi RAR),
• prevederile generale ale Federației internaționale a vehiculelor de epocă (F.I.V.A.) pentru evenimente de regularitate,
• regulamentul general al C.R.R.V.I. (Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehiculele Istorice) elaborat de Comisia de Evenimente a Retromobil Club România.

În funcție de anul de fabricatie prevăzut de clasele F.I.V.A. prezentate în cele ce urmează, vehiculele istorice participante se vor încadra în categoriile corespunzătoare:
• Clasa A: (Ancester) – fabricat până la 31 decembrie 1904
• Clasa B: (Veteran) – fabricat între 1 ianuarie 1905 până la 31 decembrie 1918
• Clasa C: (Vintage) – fabricat între 1 ianuarie 1919 până la 31 decembrie 1930
• Clasa D: (Post Vintage) – fabricat între 1 ianuarie 1931 până la 31 decembrie 1945
• Clasa E: (Post War) – fabricat între 1 ianuarie 1946 până la 31 decembrie 1960
• Clasa F: Fabricat între 1 ianuarie 1961 până la 31 decembrie 1970
• Clasa G: Fabricat între 1 ianuarie 1971 până la 31 decembrie 1980
• Clasa H: Fabricat între 1 ianuarie 1981 și până la limita de vârstă FIVA așa cum este specificată de DEFINIȚIA VEHICULULUI ISTORIC (30 de ani vechime).

VIA: Regulamentul particular al evenimentului

 

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,162FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,170AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri