Pilotul oficial BMW Tom Blomqvist pe circuit cu noul BMW iFE.18

| 11 aprilie 2018 | 0 Comments

„BMW iFE.18 – TechLab for BMW iNEXT”: acest slogan a marcat noul monopost BMW i Motorsport pregătit pentru Campionatul FIA Formula E ABB. Monopostul a efectuat prima sa apariţie istorică la sediul BMW and MINI Driving Academy din Maisach, în apropiere de München (Germania). A fost propulsat de un tren de rulare BMW complet nou, care a fost creat special pentru provocările motorsportului.

Acesta este rezultatul colaborării strânse între inginerii de dezvoltare BMW i şi cei de la BMW Motorsport. Pilotul oficial BMW Tom Blomqvist (Marea Britanie) a fost la volanul primului monopost electric din istoria BMW Group.

„BMW iFE.18 este un punct de reper pentru compania noastră”, a explicat Marquardt, citat de autostiri.ro. „După luni de colaborare excelentă între inginerii de dezvoltare a producţiei şi cei din motorsport, acum putem vedea rezultatul în acţiune. Acest proiect Formula E a însemnat cel mai remarcabil transfer de tehnologie între producţie şi motorsport din istoria BMW. Toţi cei implicaţi au contribuit la îndeplinirea sloganului <<TechLab for BMW i>> încă din prima clipă. Sunt extrem de nerăbdător să văr maşina de curse pentru prima dată în culorile BMW i Motorsport atunci când Sezonul 5 va începe.”

Noul tren de rulare BMW este piesa centrală a BMW iFE.18. Viitorul şasiu comun pentru Formula E a fost prezentat în premieră la începutul lunii martie cu ocazia Salonului Internaţional Auto de la Geneva (Elveţia). Câteva date comparative arată evoluţia propusorului de Formula E comparativ cu motorul de serie de la BMW i3, unul deja foarte sofisticat. Monopostul este mai uşor cu 50%, mai compact cu 66% şi produce performanţe mai bune cu 100%. Atinge chiar o turaţie mai mare cu 400% decât omologul său de serie.

Alături de celelalte echipe din Formula E, noul BMW iFE.18 va fi prezent pe circuit la testul Formula E oficial de la Calafat (Spania), în perioada 17-19 aprilie 2018.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
De la Raliul Narciselor la TESS Rally. O istorie a celui mai longeviv raliu din Romania

In fiecare an inceputul sezonului automobilistic se marcheaza cu clasica etapa de raliu de pe meleagurile brasovene. Aceasta etapa, cunoscuta...

Închide