3 întrebări pentru… Beitske Visser şi Nico Menzel

| 11 aprilie 2018 | 0 Comments

Beitske Visser (NED), Nico Menzel (GER)

Seria Europeană GT4: contingent BMW puternic la etapa de deschidere de la Zolder

Sezonul 2018 din Seria Europeană GT4 a început în week-end cu un total de zece BMW M4 GT4 pe circuitul de la Zolder (Belgia) şi cu juniorii BMW Motorsport Beitske Visser (Olanda) şi Nico Menzel (Germania) în acţiune. Cei doi vor petrece întregul sezon în cockpitul maşinii #110 BMW M4 GT4, înscrisă de echipa RN Vision STS, şi au punctat în ambele curse ale primei etape a sezonului.

Maşina a trecut linia de sosire pe locul al şaptelea atât în cursa de sâmbătă, cât şi în cea de duminică. În cea de-a doua manşă, Visser şi Menzel au reuşit o cursă de recuperare foarte bună după ce au luat startul de pe poziţia a 17-a a grilei. În ambele curse, cel mai bine clasat BMW M4 GT4 a fost maşina #1 a echipei MDM Motorsport. Simon Knap şi câştigătorul BMW Sports Trophy în 2017, Max Koebolt (ambii din Olanda), au ocupat locul al cincilea în cursa de sâmbătă, respectiv a şaselea în manşa de duminică.

3 întrebări pentru… Beitske Visser şi Nico Menzel

Ce concluzii aţi tras după primul week-end de cursă în Seria Europeană GT4?

Beitske Visser: Sunt foarte mulţumită de începutul sezonului. Să obţii două clasări pe locul al şaptelea într-un pluton de 40 de maşini, pe un circuit care, probabil, nu este cel mai potrivit pentru BMW M4 GT4 este un rezultat bun. Dacă tot cadrul şi condiţiile ar fi fost perfecte, am fi putut obţine mai mult.

Nico Menzel: Părerea mea este că este corectă clasarea în plutonul median. Cu asemenea pluton puternic, calificările sunt cruciale. Sâmbătă nu a mers foarte bine pentru noi, aşa că a trebuit să ne descurcăm cu starturi de pe locurile al optulea, respectiv al 17-lea. Este foarte dificil să progresezi de acolo, chiar dacă viteza noastră în cursă a fost mare, în special duminică.

Cum a fost să lucraţi împreună şi cu noua echipă RN Vision STS?

Visser: Colaborarea noastră a fost foarte bună. Mă descurc foarte bine cu Nico. Cred că, odată ce ne vom cunoaşte mai bine pe parcursul următoarelor week-enduri de cursă, iar circuitele vor fi mai potrivite pentru BMW M4 GT4, vom fi în curând în disputa pentru locurile de pe podium.

Menzel: Facem o echipă foarte bună. Este foarte plăcut să lucrăm cu oamenii de la RN Vision STS; totul este concentrat şi totuşi relaxat. Participarea cu Beitske este şi un exemplu de muncă de echipă bună, aşa cum a fost evoluţia mea de duminică – Am putut să urc atât de mult în clasament pentru că ea a avut grijă de pneuri şi mi-a dat o maşină în perfectă stare de funcţionare. Colaborăm foarte bine.

Sezonul vostru în programul BMW Motorsport Junior a început cu tabăra de pregătire fizică de la Formula Medicine. Cum a fost?

Visser: Din punct de vedere fizic, a fost greu, dar aşa se presupune că este o tabără de pregătire fizică. Latura psihologică de la Formula Medicine mi s-a părut foarte impresionantă. Nu cred că poţi beneficia de aşa pregătire mentală bună altundeva în motorsport.

Menzel: La o tabără de pregătire fizică precum aceasta trebuie să fii într-o formă fizică foarte bună, dar cred că toţi suntem. La Formula Medicine, mereu am învăţat multe despre mine. Cum să reacţionez la situaţii de stres sau la erori pe care le-am făcut. Cum să te descurci în situaţii precum acestea oferă plus valoare taberelor de la Formula Medicine.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Raliul Sibiului 2019, surprizele pentru fani sunt dezvăluite de către organizatorii competiției

Momentele cheie ale Raliului Sibiului 2019 vor fi transmise live

Închide