Noul sezon IndyCar se deschide duminică

| 24 martie 2012 | 0 Comments

Marcat încă de decesul lui Dan Wheldon, noul sezon IndyCar se deschide duminică

Sezonul 2012 din Campionatul nord-american de automobilism IndyCar se deschide duminică pe circuitul din Saint-Petersburg (Florida) cu un nou cadru de securitate, consecinţă a accidentului care l-a costat viaţa pe pilotul englez Dan Wheldon în luna octombrie a anului trecut.

25 de piloţi vor încerca să-l împiedice pe scoţianul Dario Franchitti să cucerească un al cincilea titlu la capătul celor 16 etape ale sezonului, ce va debuta pe 25 martie la Saint-Petersburg şi se va încheia pe 15 septembrie pe ovalul californian de la Fontana.

Campionatul IndyCar va face escală de două ori şi în afara frontierelor Americii de Nord, pe 29 aprilie la Sao Paulo (Brazilia) şi pe 18 august pe străzile oraşului chinez Qingdao (est).

Decesul dublului câştigător al cursei de 500 de mile de la Indinapolis (2002, 2011), la vârsta de 33 de ani, după un accident în care au fost implicaţi 15 din cei 34 de participanţi la Grand Prix-ul oraşului Las Vegas, a avut drept consecinţă adoptarea unor noi şasiuri care să asigure o mai bună securitate piloţilor.

Sursa: Agerpres


Tags: , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Battlecross X31: cea mai nouă anvelopă motocross Bridgestone oferă motocicliștilor tracțiune și aderență uimitoare, precum și stabilitate și autonomie sporite

Anvelopa Motocross Bridgestone Battlecross X31 le permite motocicliștilor să-și intensifice jocul pe teren accidentat.Bridgestone Battlecross X31 aplică cele mai noi...

Închide