spot_img

Modelele Cruze pregătite pentru debutul WTCC în SUA

Al treilea titlu mondial la categoria Constructori poate fi obţinut pe pista de la Sonoma

ZURICH/ WELLINGBOROUGH: vacanţa de vară s-a încheiat pentru WTCC, iar cel mai important campionat de turisme din lume este gata să facă o primă vizită de referinţă în Statele Unite

.Pista de curse din Sonoma, cu o lungime de 4.025 km, situată în regiunea vinicolă de lângă San Francisco, va reprezenta o oportunitate unică pentru fanii americani ai curselor auto să descopere acest campionat, aflat în rapidă dezvoltare la nivel global.Comunitatea WTCC şi echipa Chevrolet au aşteptări foarte mari, dat fiind că aceasta va fi prima oară când modelele Cruze participă la o competiţie în S.U.A. şi pentru că există o probabilitate extrem de mare ca Chevrolet să câştige, pentru a treia oară la rând, titlul la categoria Constructori.

Pentru a atinge acest obiectiv mult râvnit, echipa Chevrolet va trebui să obţină în California cu 42 de puncte mai mult decât BMW şi cu 37 de puncte mai mult decât SEAT. Punctajul maxim acordat la categoria Constructori este de 95 per weekend.

Al nouălea eveniment al anului este programat pentru începutul ultimei perioade a sezonului, după S.U.A. urmând numai trei runde: Japonia, China şi Macao. În afară de titlul la categoria Constructori, cei trei piloţi Chevrolet ocupă primele locuri în clasamentele piloţilor. Yvan Muller, actualul campion mondial, i-a surclasat pe colegii săi Rob Huff şi Alain Menu cu 17, respectiv 37 de puncte. Lupta pentru primul loc va continua cu siguranţă până la ultima cursă.

Declaratii: Yvan Muller, Rob Huff, Alain Menu, Ron Hartvelt, Eric Neve

Yvan Muller: „Mă bucur să mă întorc pe pistă după vacanţa de vară. De fapt, în ultimele două săptămâni am participat la curse, dar pe bicicletă. M-am antrenat temeinic pentru Cursa de ciclism de 24 de ore de la Le Mans, desfăşurată la sfârşitul lunii august, dar lucrurile nu au mers foarte bine. Ne-am înscris ca o echipă de doi ciclişti dar, din nefericire, ne-am retras după aproape nouă ore, după ce coechipierul meu a suferit un accident. Nu am putut să termin cursa singur.”

„Acum este momentul să mă gândesc la Sonoma. Cu siguranţă, desfăşurarea campionatului WTCC în America este un eveniment major şi toată lumea este entuziasmată. Eu sunt extrem de nerăbdător, pentru că sunt un mare fan al Statelor Unite şi al culturii şi modului de viaţă american.”„Nu am fost niciodată la Sonoma, deci nu pot spune mare lucru despre pistă. Voi aborda această rundă ca întotdeauna – încercând să fac tot ce pot. Suntem pe ultima sută de metri a campionatului şi lucrurile încep să devină serioase.”

Rob Huff: „Am profitat de ocazia oferită de această vacanţă lungă pentru a mă căsători. Este un moment important în viaţa unei persoane, aşa că în ultimele săptămâni m-am concentrat pe viaţa personală. Vom pleca în luna de miere în ianuarie, după terminarea campionatului.” „Prioritatea este acum cursa, iar această ultimă parte a campionatului va fi decisivă. Prima noastră oprire va fi la Sonoma. Sunt pentru prima oară în Statele Unite ale Americii şi este extraordinar, fiind ţara de origine a mărcii Chevrolet, deci trebuie să ne prezentăm în cea mai bună formă.”

„Ca şi colegii mei, n-am mai participat niciodată la o cursă în Sonoma, dar ne-am concentrat asupra informaţiilor, simulărilor şi filmelor. Pare un circuit grozav şi abia aştept să ajung acolo.”

Alain Menu: „Pista din Sonoma este un teritoriu necunoscut pentru mine. Ştiu doar că este o pistă de curse naturală, care poate fi comparată cu Spa sau Brno din Europa, şi aceasta este o veste bună pentru mine, pentru că îmi place foarte mult acest tip de circuit. N-am vizitat niciodată Coasta de Vest a Statelor Unite, aşa că sunt nerăbdător să explorez şi să descopăr San Francisco şi regiunea vinicolă.”

„Cât priveşte campionatul, sunt încă în postura de a aspira la titlu şi nu mă voi da bătut, deşi trebuie ca Yvan şi Rob să aibă ghinion la un moment dat pentru ca eu să am o şansă reală.”

Ron Hartvelt: „Este de la sine înţeles că, dat fiind faptul că autovehiculele şi echipamentele au fost aduse în Statele Unite ale Americii direct din Brazilia, nu s-a întâmplat mai nimic între cele două curse. Nu s-au făcut teste şi aproape toată echipa a profitat de această ocazie pentru a se destinde. Autovehiculele nu au suferit prea multe defecţiuni în Curitiba, astfel încât n-a fost nevoie să aducem decât piesele necesare. Vom beneficia, de asemenea, de câteva îmbunătăţiri în Statele Unite.”

„Am putut aduna câteva informaţii utile în legătură cu Sonoma şi am efectuat multe simulări. Cred că avem o bază de pornire favorabilă în ceea ce priveşte configuraţia autovehiculelor. Ce ştim cu siguranţă este că Sonoma este o pistă cu multe provocări, cu multe viraje extrem de solicitante, astfel încât vom acorda o atenţie sporită pneurilor.”

Eric Neve: „Primul eveniment WTCC în Statele Unite ale Americii va fi cu siguranţă un moment inedit pentru campionat, care-şi confirmă talia mondială, dar şi pentru echipa Chevrolet, care va concura pentru prima dată în ţara de origine a mărcii noastre. Este întotdeauna o oportunitate excelentă pentru a prezenta modelul Cruze ca pe un autovehicul de talie mondială.”

„Fanii americani văd curse de maşini de serie, dar sunt sigur că vor fi încântaţi de WTCC şi de toată acţiunea din jurul acestui campionat. Sunt curios să văd cum vor reacţiona. Nu sunt obişnuiţi să vadă aceste modele într-o cursă, însă vor avea surpriza de a vedea concurând modele Chevrolet şi Ford familiare.”

„Matematic, putem obţine titlul la categoria Constructori la Sonoma. Ar fi extraordinar dacă am obţine cel de-al treilea titlu consecutiv de campioni mondiali în ţara de origine a mărcii.”

Programul SONOMA (ora locală = CET-9)

Vineri, 21 septembrie 2012
13:45 – 14:15 (22:45-23:15 CET) Teste

Sâmbătă, 22 septembrie 2012
09:00-09:30 (18:00-18:30 CET) Antrenament liber 1
11:30-12:00 (20:30-21:00 CET) Antrenament liber 2
14:15-14:50 (23:15-23:50 CET) Calificări

Duminică, 23 septembrie 2012
09:00-09:15 (10:00-18:15 CET) Încălzire
12:15-12:40 (21:15-21:40 CET) Prima cursă (13 tururi = 52,325 km) (Start lansat)
13:30-13:55 (22:30-22:55 CET) A doua cursă (13 tururi = 52,325 km) (Start de pe loc)

SONOMA WTTC – TV
În Europa, calificările, încălzirea şi cursele vor fi difuzate live pe canalul tv Eurosport International.

CLASAMENTUL PILOŢILOR WTCC DUPA 16 ETAPE DIN 24

1. Muller (Chevrolet), 287; 2. Huff (Chevrolet), 270; 3. Menu (Chevrolet), 250; 4. Tarquini (SEAT), 162; Coronel (BMW), 150; …13. McDowall (Chevrolet), 36;… 15. Nykjaer (Chevrolet), 20;… 17. Rydell (Chevrolet)

CLASAMENTUL CONSTRUCTORILOR WTTC DUPĂ 16 ETAPE DIN 24

1. Chevrolet, 673 puncte; 2. BMW, 430; 3. SEAT, 425.

Sursa si imagine: comunicat de presa Florentina Stoica, Chevrolet România

Un material publicat pe www.autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri