spot_img

La Resita Daciile castiga lupta cu istorice celebre

Superbul traseu de pe Valea Domanului, a gazduit in perioada 8-9 iulie, etapa cu numarul trei, din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta.  Desfasurata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, runda resiteana a aliniat la start peste 50 de masini, din care nu mai putin de sase, au fost modele Dacia 13xx.  Astfel, in cadrul celebrei competitii montane, au participat trei modele de gr. 1, doua modele de grupa Evo si unul de grupa 5, aproape toate dintre acestea ,avand o evolutie buna si foarte buna, in cele doua zile de concurs, unele invingand in final masini de productie internationala, cu “pedigri”.

La “General”, Dacia 1300 de culoare neagra, pilotata de bucuresteanul Mihai Alexandrescu, reuseste clasarea pe prima pozitie, cu un timp cumulat in cele doua manse de concurs de 5:52,660, devansand-ul pe urmaritorul sau direct Adam Robert – Dacia 1410 Sport (5:58,624), cu peste 3 secunde, iar pe prietenul sau Dan Niristeanu – VW Scirocco (6:06,418), cu aproape 14 secunde. In acelasi timp, Alexandrescu obtine prima pozitie  la grupele  5 si  A2+B2 precum si doua locuri secunde  la Open Istorice si grupa I1.  De altfel, titratul senior ne-a declarant succinct:” Sunt foarte multumit de felul in care masina pregatita de trio-ul de la Cluj,  Olimpiu Daraban, Emil Nagy si Adi Popa,  s-a comportat pe traseul resitean atat ca performanta ,cat si ca fiabillitate. De asemenea am fost placut impresionat de starea traseului si bineinteles de organizare”.

Initial, la grupa Evo au fost doi participanti – Robert Adam si Alexandru Cosmoiu – dar din pacate in ziua de sambata, Cosmoiu a iesit in décor in timpul celei de-a treia manse, incheind  prematur competitia. Participant la prima etapa din acest sezon, brasoveanul Robert Adam cu a sa Dacie Sport de culoare alba reuseste al doilea loc la “General”si bineinteles prima pozitie la grupa Evo.

La solicitarea publicatiei noastre, Robert ne-a relatat:” Am asteptat aceasta etapa chiar de acum un an, cand am participat pentru prima data pe Valea Domanului! Un traseu minunat, un public la mare inaltime, o organizare excelenta, vreme buna (daca ploua m-as fi simtit ca pestele in apa) au facut ca a treia etapa a campionatului sa fie exact pe sufletul meu, chiar daca pentru mine a fost prima din acest an competitional. Voi reveni cu drag pe Valea Domanului, iar pentru acest lucru trebuie sa multumim noi concurentii, marelui Werner Hirschwogel pentru faptul ca ne-a lasat mostenire acest traseu extraordinar.

Ziua de sambata am reusit sa-mi bat recordul personal de anul trecut cu 3 zecimi si ma bucur ca mi-am putut ajuta colegii de la Dacia Revival in parcul service, iar a doua zi in ultima mansa de concurs, am reusit sa-mi imbunatatesc recordul personal cu inca trei secunde, ceea ce m-a clasat in pozitia secunda in clasamentul general Dacia Revival. Imi pare nespus de rau, chiar daca altora nu, de colegul nostru Alexandru Cosmoiu, dar sper sa revina cat mai curand pe traseu. Multumesc tuturor oamenilor ce au facut posibila participarea mea pe cel mai frumos traseu de Coasta din Romania!  Sa ne revedem sanatosi la urmatoarea etapa”.

Grupa 1 a fost dominata de pilotul debutant Adi Popa si a sa Dacie 1310 de culoare rosie, care cu timpul de 6:26, 526 cumulat pe cele doua manse, castiga fara echivoc grupa, reuseste un loc trei la “General”, iar la istorice il devanseaza pe veteranul Petru Constantinescu si al sau Audi Quattro cu peste 4 secunde.  La final simpaticul clujean ne-a povestit pe scurt: ”Am venit in premiera la Resita in postura de pilot, dupa multi ani in care am fost doar un simplu spectator. Un traseu frumos, de viteza, unde Dacia rosie a fost in elementul ei. Multumesc celor care au facut posibila participarea mea!”.

A doua treapta a podiumului la grupa 1 a revenit pilotului local Andrei Rotaru, la bordul ineditei Dacii 1300 de culoare alba. Rotaru reuseste acelasi loc la grupa A2+B2, pozitia a treia la I1 si locul al patrulea la “General” Dacia Revival. La mai mult de o jumatate de minut fata de pilotul resitean,  braileanul Valentin Nemtanu, cu un timp cumulat in cele doua manse de 7:12,722, reuseste sa se claseze pe ultima pozitie la grupele Dacia gr.1, A2+B2, I2 ,  general Dacia si Open Istorice, modelul 1310 TLX,  avand un parcurs extrem de slab.

De remarcat evolutia pilotilor Mihai Alexandrescu si Adi Popa, membrii ai cluburilor Krepelka Motorsport si Pro Timis, care pe parcursul acestui sezon competitional au demonstrat ca se pot lupta pentru prima treapta a podiumului, dominand  in clasamentul general.

Clasament General dupa trei etape

 1. Mihai Alexandrescu 88 pct.
 2. Adrian Popa 50 pct.
 3. Valentin Nemtanu 37 pct.
 4. Robert Adam 23 pct.
 5. Alexandru Cosmoiu 21 pct.
 6. Adrian Voicu 17 pct.
 7. Andrei Rotaru 12 pct.

Clasament grupa 1 dupa trei etape

 1. Adrian Popa 72 pct.
 2. Valentin Nemtanu 49 pct.
 3. Andrei Rotaru 21 pct.

Clasament grupa 2 dupa trei etape

 1. Adrian Voicu 17 pct.

Clasament grupa 5 dupa trei etape

 1. Mihai Alexandrescu 51 pct.

Clasament grupa Evo dupa trei etape

 1. Robert Adam 21 pct.
 2. Alexandru Cosmoiu 17 pct.

Urmatoarea etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta se va desfasura la Valea Uzului, in perioada 29 – 30 iulie.

Credit foto:  Alin Gabriel Bugariu

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,347FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri