spot_img

Volvo Trucks România a livrat primul autotractor Volvo FH Electric pentru Routier European Transport

Volvo Trucks România a livrat primul autotractor Volvo FH Electric companiei Routier European Transport, un jucător important pe piața de transport europeană. Routier European Transport și-a formulat o viziune clară privind sustenabilitatea, stabilindu-și obiective ambițioase care să integreze transportul electric în operațiunile companiei. Iar acum, cu serviciul intermodal și primul camion Volvo FH Electric livrat, din cele două comandate, acest lucru devine realitate. Următoarea unitate electrică, tot Volvo FH 4×2, urmează să fie livrată în luna septembrie.

Cheile primului Volvo FH Electric al companiei Routier European Transport au fost înmânate pe 6 iulie, de către președintele Volvo Trucks, Roger Alm, aflat într-o scurtă vizită la București.

Am avut ocazia să discut cu clienții din România și suntem încântați să constatăm că există un interes crescând pentru implementarea soluțiilor de electromobilitate și pe această piață, prin urmare companiile sunt dornice să facă această transformare. O transformare care se bazează pe tehnologii noi, pe infrastructura de încărcare dar și pe noi servicii pe care să le furnizăm clienților noștri care să le asigure disponibilitatea și autonomia de care au nevoie, și în care noi investim activ.

În contextul nevoii de a reduce drastic emisiile de CO2, am început producția și comercializarea de camioane electrice Volvo în 2019 și de atunci am vândut 6.000 de unități în 40 de țări, în toată lumea, fiind astăzi lideri de piață în Europa cu peste 50% cotă de piață pe segmentul de camioane electrice”, a declarat Roger Alm, citat de autostiri.ro.

Soluția aleasă de Routier European Transport constă într-un autotractor Volvo FH 4x2T Electric de 40 de tone, masă maximă în combinație, cu un pachet de 6 baterii și o capacitate totală de 540 kW (6 baterii de 90kW fiecare). Modelul este dotat cu 3 motoare electrice, care oferă putere continuă de max. 490 kW, și vor asigura o autonomie în sarcină de până la 300 km per ciclu de încărcare. În echipare intră și transmisia Volvo I-Shift, actualizată pentru camioanele electrice, cu o nouă strategie de schimbare a treptelor de viteză. Aceasta funcționează în principal în treptele superioare, de la a 7-a în sus, și minimizează numărul de schimbări de viteză, pentru a oferi mai multă eficiență.

Strategia companiei Routier este de a implementa o soluție de transport intermodal complet electrificată. Astfel, pe lângă segmentul de transport feroviar electrificat, cele două autotractoare electrice Volvo FH Electric achiziționate vor asigura colectarea mărfii (first mile) și livrarea mărfii (last mile) la depozitul beneficiarului. Prin urmare, o soluție de transport sustenabilă folosind propulsie electrică cu emisii de CO2 reduse. Acestea vor opera unul în Germania iar cel de-al doilea în România, în relație cu terminalele feroviare în care compania operează.

Rareș Retegan, unul din acționarii principali ai Routier European Transport, afirmă atingerea unui obiectiv important de sustenabilitate, acela de a oferi transport door-to-door 100% electric (rutier – feroviar). „Ne mândrim că Routier European Transport va oferi în acest an clienților săi transportul internațional 100% electric, prin achiziția primelor camioane electrice de la Volvo Trucks. Continuăm creșterea noastră cu hub-urile logistice din România și din afara țării (Germania, Italia, Olanda), cu acest nou serviciu de transport complet electric, pe o distanță de aproximativ 300 km. Oferim opțiunea folosirii capului tractor electric în hub-ul terminalelor de unde operăm serviciul intermodal, în Romania fiind vorba de relația Baia-Mare – Oradea și retur.”

Viziunea Routier European Transport este o lume cu opțiuni de transport logistic inteligent și „verde”, iar compania își susține viziunea prin acțiuni concrete în această direcție, precum această achiziție de camioane electrice în România.

„Soluțiile de transport alternativ necesită o abordare amplă, ce vizează mai mulți jucători. Clienții noștri discută cu clienții lor pentru a completa sistemul în care vor fi exploatate camioanele electrice și în care se vor resimți beneficiile acestora. Este nevoie de consens pe tot acest circuit al bunurilor transportate, de la producător, la transportator, la beneficiarii transportului. Noi ne aflăm la mijloc și suntem pregătiți să oferim soluții adecvate și personalizate de electromobilitate, indiferent de tipul de transport, intra sau interurban. Salut și felicit Routier European Transport pentru curajul și viziunea de a fi parte din avangarda companiilor care fac din transportul electric o realitate în România”, a completat Per Forsberg, Managing Director Volvo România.

Routier European Transport are o experiență de 17 ani în piață și este o prezență importantă pe piața de transport rutier și logistic din Europa și România. Compania se concentrează pe integrarea tehnologiei atât în ceea ce privește flota de vehicule, cât și operațiunile. Flota modernă include în acest moment 146 de camioane Volvo Euro 6, la care se adaugă acum cele două noi unități electrice, 900 de semiremorci și propriul tren, secondate de spații logistice în România și în Europa.

Video: YouTube

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,317FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri