spot_img

Raliul Sibiului a continuat șirul neîntrerupt de victorii pentru Sebastian Scîrlet

Prezent pentru prima oară pe macadam cu noul Clio Rally5 și pentru a doua oară alături de Andrei Mitrașcă, moineșteanul Sebastian Scîrlet a bifat cu succes a patra victorie a sezonului, apropiindu-se tot mai mult de un nou titlu de campion.

Pornit cu obiectivul de a se familiariza cu suprafața la comenzile modelului de producție franceză, tânărul pilot al Delta Racing Team România și-a menținut poziția secundă la clasă (n.r. RC5) și Clio Rally5 Challenge de la prima probă și până la startul celei de-a doua treceri pe Șanta „Școala de Șoferi” – din a doua zi de concurs.

Power Stage-ul etapei sibiene le-a adus lui Sebastian și Andrei un frumos prim-loc, la o diferență consistentă care i-a adus în fruntea clasamentului cu un avantaj de 15 secunde.

Deși diferențialul mașinii dădea semne de slăbiciune, cei doi echipieri au reușit să încheie cu victorie și Super Speciala de la Circuitul Paralel Bilstein. Astfel, după 4 etape consumate din actuala stagiune a Campionatului Național de Raliuri „Betano”, Sebastian Scîrlet rămâne neînvins la clasa sa și în cadrul cupei monomarcă dedicate mașinii conduse de el, o performanță care ne aduce aminte de perechea campioană din sezonul precedent.

,Raliul Sibiului Bilstein, o competiție dură, solicitantă dar frumoasă. N-am luptat pentru victorie și totuși am obținut-o. A fost doar a doua etapă cu Andrei și este foarte important să văd cum colaborarea noastră prinde proporții pozitive și creștem de la un raliu la celălalt. Revin însă la ceea ce tot repet de la o etapă la alta, miza noastră din acest sezon se aplică la fiecare start al nostru – acela de a perfecționa corelarea pilotajului cu dictarea precum și îmbunătățirea cunoștințelor mele când vine vorba de abordarea unui anumit tip de viraj. Pe scurt, nu luăm niciodată carnetul de bord cu scopul de a-l preda victorioși, căci fiecare reușită nu este decât dovada faptului că ne atingem adevăratele obiectivea” a spus Sebastian.

În urma celor 4 etape consumate ale sezonului, Sebastian Scîrlet rămâne lider cu maxim de puncte atât la clasa RC5 cât și la cupa Clio Rally5 Challenge România, fiind de asemenea pe poziția a treia în ierarhia generală a juniorilor, la doar 1 punct diferență de ocupantul poziției secunde.

„Pe probe a fost cum a fost, dar pe drumurile de legătură…bine că nu ne-a auzit nimeni! Am avut emoții că nu ajungem la final, ca o să abandonăm mecanic înainte de ultima probă sau chiar pe ea, dar fierul a ținut. A fost doar al doilea nostru raliu împreună și, cu puțină șansă am terminat pe primul loc la clasa RC5 și la Cupa Clio. Până acum, pot spune că 2023 a fost bun cu mine și cu Sebi,” a declarat Andrei, citat de autostiri.ro.

Sezonul competițional al Delta Racing Team România continuă cu două competiții în decurs de numai două săptămâni – cu Trofeul Valea Uzului programat în perioada 28-30 Iulie respectiv Raliul Moldovei Bacău între 3 și 5 August, ambele evenimente fiind considerate „de casă” pentru echipa noastră.

Credit foto: Mihnea Tatu

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,346FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,380AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri