Fratii Tomescu, prin ochii si sufletul mamei

| 9 septembrie 2014 | 1 Comment

Andrei si Gabriel Tomescu - karting (4)Kartingul este un sport generos, o uzina in care se formeaza caractere, un loc unde personalitatea tinerilor capata contur si consistenta. Kartingul ramane un sport dorit si ravnit de multi copii sau chiar si de oameni mari insa costurile trebuie suportate de parinti sau daca esti mai norocos poti beneficia de ajutorul sponsorilor.

Gabriel si Andrei Tomescu sunt doi frati, aflati acum la varsta de 16 si 17 ani. Primii pasi in aceasta ramura sportiva i-au facut acum 4 ani. Din fericire fratii Tomescu fac parte din generatia care nu si-a creat dependenta de calculator. De la varsta de 12 ani si-au impartit timpul intre karting, antrenamente si scoala. Au invatat ce inseamna lucrul in echipa, au invatat ce inseamna sacrificiul, ce inseamna efortul antrenamentelor desfasurate la temperaturi de 40 grade, ce presupune o competitie pe ploaie, ce inseamna sa revi in lupta cu tine insuti dar si cu adversarii tai.

Suntem onorati si bucurosi sa va oferim destainuirile unei mame dedicate sustinerii si promovarii copiilor ei.

Fratii Tomescu, prin ochii si sufletul mamei

Autostiri.ro: Ce inseamna kartingul pentru Gabriel si Andrei Tomescu?

Veronica Tomescu: Cand spunem karting, spunem pasiune, ambitie si foarte multa munca. Si inca ceva foarte important, fara de care din pacate nu se poate practica acest sport, sustinerea financiara este deosebit de importanta. Pentru a participa la o etapa de karting costurile depasesc usor  1000 euro. Gabriel si Andrei au inteles ca acest sport inseamna munca, foarte multa munca si seriozitate.Au invatat ce inseamna lucru in echipa si ca uneori trebuie sa accepti si infrangerea, ca la finele fiecarei curse inveti ceva…ramai cu ceva. Kartingul nu inseamna doar kart! Kartingul imbina gandirea,rezistenta fizica si talentul. Cand pilotezi nu poti sa o faci doar cu mainile si picioarele! In timp inveti sa asculti motorul dupa zgomot, devine parte din tine, iti dai seama dupa ,,bzzz-it,, daca ceva nu merge bine.

Autostiri.ro: Exista o competitie intre Andrei si Gabriel pe pista?

Veronica Tomescu: Cei doi frati, Gabriel si Andrei Tomescu, fiind apropiati de varsta (11 luni diferenta) au concurat pana in acest an la aceeasi clasa (clasa Kf) si de cele mai multe ori competitia nu se rezuma doar la ceilalti concurenti, permanent existand si o competitie intre cei doi. Au fost destule momente in curse in care au uitat ca sunt frati, s-au concentrat pe rezultat iar determinarea s-a transformat in iesiri in decor. Cel mai greu este pentru parinti cand nu pot sa-si vada copii pe acelasi loc, nu pot fi 2 piloti pe acelasi loc, iar cand mai sunt si frati, pe unul trebuie sa-l feliciti iar pe celalalt trebuie sa-l incurajezi, sa-l consolezi.

Autostiri.ro: Din anul 2014 a intervenit o schimbare in participarea la competitiile de karting.

Veronica Tomescu: Cei doi piloti frati, pana anul acesta au concurat in Campionatul FRK la clubul JMS PERFORMANCE, afirmandu-se la clasa KF cu locuri pe podium, iar la finele anului 2013 Andrei Tomescu a terminat pe locul 3 in clasament general. Anul 2014 a inceput cu o schimbare, cei doi piloti mutandu-se in campionatul FRAS la clasele KF si KFJ. Derularea acestui an a decurs cu victorii consecutive, pe locul I, a lui Andrei Tomescu, exceptie fiind o singura etapa. A ramas fara frane dar steagul in patratele a consemnat ocuparea locului 2. Fratele sau, Gabriel Tomescu, la clasa KFJ a strans in palmares pe parcursul acestui an rezultate deosebite, terminand pe podium de fiecare data. In septembrie se desfasoara ultima etapa a acestui campionat. Pentru Andrei tomescu a fost un an de succes care sa va termina cu bine. La finalul acestui sezon Andrei Tomescu va intra in posesia titlului de Campion National la clasa KF iar fratele sau Gabriel are mari sanse la titlul de vicecampion. Va multumesc pentru interesul manifestat. Va asteptam la ultima etapa din acest sezon.

Autostiri.ro: Va multumim. Va dorim dumneavoastra si copiilor multa bafta!

Nu ezitati sa urmariti evolutia fratilor Tomescu la etapa a 6-a din cadrul Campionatului National de Karting Dunlop 2014. Etapa se va desfasura pe circuitul Amckart Bucuresti pe 13 – 14 septembrie.

Imagini: arhiva personala a familiei Tomescu


Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Special

Citește articolul precedent:
Alex Mirea cucereste Sinaia -„Aici si acum”!

Sub celebrul slogan ,,Aici si Acum” s-a desfasurat la Sinaia editia numarul 5 a Campionatului National de Viteza in Coasta....

Închide