FIA reduce depozitul pentru a 13-a echipă din Formula 1

| 8 septembrie 2010 | 0 Comments

Oficialii din Marele Circ au anunţat un depozit de 19 milioane de euro pentru cea de-a 13-a echipă ce va intra din 2011 în Campionatul Mondial de Formula 1. Astfel, potrivit şefului din F1, Bernie Eclestone, proaspăta echipă va beneficia de această reducere, restul echipelor având de achitat o taxă de 48 de milioane, tocmai pentru a primi o mână de ajutor în dezvoltarea monopostului.

Chiar dacă numele acesteia nu a fost anunţat surse din cadrul FIA spun că onoarea de afi cea de-a 13-a echipă din Formula 1 o va primi candidata ce va dispune cel mai bun suport financiar. Chiar dacă team-ul lui Nicolas Todt, ART, s-a retras din cursă, au mai rămas două echipe care luptă pentru acest loc: Epsilon Euskadi şi Stefan GP.

Pentru a putea emite prtenţii la acest loc un team trebuie să vină cu o garanţie de cel putin 16 milioane de lire sterline.

Măsura oficialilor vine după ce prestaţiile formaţiilor venite anul acesta în Formula 1, Lotus, Virgin şi HRT au fost criticate în dese rânduri de către specialişti pentru performanţele lor.


Tags: , , , , , ,

Category: MotorSport, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Triumph intră în lumea enduro și motocross

Ricky Carmichael și  Iván Cervantes sunt două dintre numele mari care vor ajuta la dezvoltarea noilor modele Producătorul britanic de...

Închide