spot_img

BMW Team MTEK şi noul BMW M8 GTE au lansat oficial campania 2018 pentru Campionatul Mondial FIA de Anduranţă

BMW Team MTEK şi noul BMW M8 GTE au lansat oficial campania 2018 pentru Campionatul Mondial FIA de Anduranţă (WEC) la „Circuit Paul Ricard” din apropiere de Le Castellet (Franţa).

Vineri şi sâmbătă, maşinile #81 şi #82 au parcurs un total de 5.075 de kilometri. Şapte piloţi oficiali BMW – Tom Blomqvist (Marea Britanie), Nick Catsburg (Olanda), António Félix da Costa (Portugalia), Philipp Eng (Austria), Augusto Farfus (Brazilia), Alexander Sims (Marea Britanie) şi Martin Tomczyk (Germania) – au participat la testul de 30 de ore ce a avut loc pe circuitul cu o lungime de 5,861 kilometri.

Reacţii după Prologul de la Le Castellet:

Ernest Knoors (Team Principal, BMW Team MTEK): Suntem bucuroşi că ne apropiem de startul real al supersezonului din Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, pentru că am muncit din greu până la acest moment şi am făcut multe eforturi. Sunt câteva concluzii pozitive la finalul acestui test, dar mai avem şi multe lucruri de realizat până la Spa. Se anunţă săptămâni foarte aglomerate.

Martin Tomczyk (#81 BMW M8 GTE): A fost pentru prima dată când am evoluat pe circuit în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă, alături de toţi adversarii şi cu întregul decor aşa cum va fi într-un week-end de cursă. A fost util să avem un asemenea test oficial şi să ne obişnuim cu procedurile. Am lucrat la un program complet, inclusiv simulări de cursă, şi sper că acum suntem bine pregătiţi pentru deschiderea sezonului.

Nick Catsburg (#81 BMW M8 GTE): A fost un test de succes, dar este greu de spus unde ne aflăm mai exact. Maşina a funcţionat ca un ceasornic şi aştept cu nerăbdare primul meu eveniment în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă.

Philipp Eng (#81 BMW M8 GTE): A fost un test important pentru noi toţi, pentru că a fost pentru prima dată când ne-am confruntat cu adversarii direcţi din Campionatul Mondial FIA de Anduranţă. De asemenea, a fost bine să trecem prin toate operaţiunile şi să ne dezvoltăm strategiile. Ca o concluzie, a fost un testa mai serios decât precedentul când am rulat singuri.

Augusto Farfus (#82 BMW M8 GTE): Testul a fost unul pozitiv. Încă o dată, am reuşit să parcurgem mulţi kilometri. A fost prima dată când am testat cu toată formula de piloţi #82 pentru Campionatul Mondial FIA de Anduranţă. Prin urmare, cred că cel mai important este că împărtăşim aceeaşi opinie şi acelaşi feedback faţă de maşină, ceea ce ne va permite să lucrăm bine împreună pe parcursul stagiunii.

António Félix da Costa (#82 BMW M8 GTE): Este minunat să vezi că sezonul începe în Campionatul Mondial FIA de Anduranţă. Acest proiect a fost multă vreme în dezvoltare, iar acum este bine să vedem în cele din urmă că BMW M8 GTE ajunge pe circuit alături de adversarii săi. Acum urmează cursa de şase ore de la Spa şi abia aştept să ajungem acolo şi să concurăm.

Alexander Sims (#82 BMW M8 GTE): Am putut să parcurgem un program de teste vast şi ambiţios, ceea ce este plăcut. Maşina a parcurs o distanţă bună şi am văzut că este foarte util, din punct de vedere al pilotului, să înţeleg anvelopele Michelin înainte de a ajunge la Spa-Francorchamps.

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- MetalShow 2022 -
- FII CALM LA VOLAN -
15,161FaniÎmi place
702CititoriConectați-vă
1,180AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Partener – GT Auto Club Sportiv -

Parteneri Autostiri