BMW Motorsport va încheia implicarea sa în Formula E după Sezonul 7

| 5 decembrie 2020 | 0 Comments

După şapte ani de succes, BMW Group îşi va încheia implicarea în Campionatul Mondial FIA de Formula E ABB la sfârşitul sezonului următor. Ca partener de la început, BMW a susţinut în mod constant proiectul Formula E şi a jucat un rol important în povestea de succes a competiţiei. BMW s-a bucurat de victorii şi podiumuri cu echipa BMW i Andretti Motorsport. Întotdeauna, BMW Group a folosit Formula E ca laborator tehnologic pentru producţie.

Aceiaşi ingineri care dezvoltă transmisii pentru automobilele electrice de producţie sunt responsabili şi pentru transmisiile maşinilor de curse. Exemplele de transfer de tehnologie cu succes între proiectul Formula E şi dezvoltarea producţiei includ noi descoperiri privind gestionarea energiei şi eficienţa energetică, transferul de software pentru electronica de putere de la curse la producţie şi o îmbunătăţire a densităţii de putere a motoarelor electrice.

Când vine vorba de dezvoltarea transmisiilor electrice, BMW Group a epuizat în esenţă oportunităţile pentru această formă de transfer de tehnologie în mediul competitiv al Formulei E.

Mai mult, accentul strategic al BMW Group se mută în domeniul mobilităţii electrice. În viitor, se va pune un accent mai mare pe scalarea vastă a ofertei şi a producţiei globale. BMW Group intenţionează ca până la sfârşitul anului 2021 să aibă un milion de automobile electrice pe şosele. Obiectivul este creşterea acestei valori la şapte milioane până în 2030, două treimi dintre acestea urmând a fi complet electrice.

De când a intrat cu o echipă oficială în Sezonul 5, BMW i Andretti Motorsport a obţinut patru victorii, patru pole positions şi nouă podiumuri în cele 24 de curse de până acum. În sezonul următor, echipa va face tot posibilul pentru a obţine cât mai mult succes sportiv pe pistă cu BMW iFE.21 şi piloţii Maximilian Günther (Germania) şi Jake Dennis (Marea Britanie).

Sursa si imagine: comunicat remis autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Battlecross X31: cea mai nouă anvelopă motocross Bridgestone oferă motocicliștilor tracțiune și aderență uimitoare, precum și stabilitate și autonomie sporite

Anvelopa Motocross Bridgestone Battlecross X31 le permite motocicliștilor să-și intensifice jocul pe teren accidentat.Bridgestone Battlecross X31 aplică cele mai noi...

Închide