Rămas bun, Charly Lamm

| 28 ianuarie 2019 | 0 Comments

Charly Lamm, cel care a fost timp de mai mulţi ani directorul echipei BMW Team Schnitzer a trecut în nefiinţă la 24 ianuarie 2019, în mod neaşteptat, la 63 de ani, după o suferinţă foarte scurtă în urma unei boli grave.

Charly Lamm a avut o carieră de 40 de ani în cadrul Schnitzer Motorsport. A început să lucreze din 1978, încă la studii, contribuind la titlul lui Harald Ertl cu un BMW E21 în Campionatul German de Curse (DRM).  Din 1981 a devenit team manager-ul ehipei şi, în cei 40 de ani de carieră, a adunat un portofoliu impresionant de titluri în DTM, în Campionatul European şi Mondial de Turisme, American Le Mans Series, sau Superturenwagen Cup, dar şi victorii în curse precum 24h Nurburgring, 24h Spa. Este coordonatorul singurei victorii BMW la Le Mans, în 1999.

Jens Marquardt, directorul BMW Motorsport: „În mod total neaşteptat am primit vestea din partea familiei Lamm că Charly Lamm a decedat joi. Sincerele noastre condoleanţe merg către familia Lamm şi familia Schnitzer. Este incredibil de dificil să acceptăm că Charly nu mai este printre noi. El a avut un impact semnificativ asupra curselor la BMW timp de decenii, sărbătorind succese majore cu echipa lui, şi impresionând fanii de pe mapamond cu pasiunea lui unică pentru curse.

Pierderea lui atât de brusc este un şoc şi o tragedie – în special pentru că Charly se pregătea să înceapă un capitol complet nou al vieţii sale. Deplângem pierderea unui caracter care a fost apreciat şi iubit la nivel internaţional şi care va fi mereu strâns legat de BMW Motorsport. Mulţumim pentru tot, Charly! Ne vei lipsi mereu.”

Atât la cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA), cât şi în cursa din Campionatul FIA Formula E ABB de la Santiago (Chile), echipele BMW au concurat în memoria lui Charly Lamm.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: News, Prima pagina

Citește articolul precedent:
S-au deschis înscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019!

A început căutarea celui mai bun mecanic din România: s-au deschis înscrierile pentru concursul Mecanicul Anului 2019!

Închide