Alex Cascatău va testa prototipul Duqueine D08 LMP3 campion în European Le Mans Series, cu DKR Engineering

| 29 noiembrie 2021 | 0 Comments

Alex Cascatău nu este încă gata de a intra în hibernare astfel că revine în Spania, pe Circuit de Barcelona-Catalunya, pentru a serba Ziua Națională a României în stil mare, la bordul prototipului Duqueine de clasă LMP3 care a învins în acest an în European Le Mans Series.

La nici două luni după ce a avut ocazia să bifeze o jumătate de zi de teste pe circuitul Tazio Nuvolari din Italia la bordul Ligier-ului JS P320 al celor de la BHK Motorsport, Alex va reveni pe data de 1 decembrie la comenzile unei mașini de LMP3, tot la Barcelona acolo unde a avut parte de prima experiență cu un astfel de prototip, în urmă cu un an. De această dată, însă, Cascatău va putea să pună la încercare rivalul Ligier-ului JS P320, respectiv Duqueine-ul M30-D08.

Este vorba chiar de șasiul care i-a adus pilotului DKR Engineering Laurents Hoerr titlul la categoria mezină a prototipurilor în cadrul European Le Mans Series (ELMS). Luxemburghezii de la DKR Engineering și-au reconfirmat în 2021 experiența în cursele de anduranță la peste un deceniu de când „mușcau” din greii campionatului FIA GT cu al lor Corvette C6.R de categorie GT1. Astfel, echipajul #4 al DKR Engineering a câștigat de trei ori la rând (Le Castellet, Monza și Spa-Francorchamps) aducându-i primul titlu de campion al seriei lui Hoerr.

DKR Engineering este o echipă deja familiară cu laurii succesului în cursele de LMP3-uri, formațiunea fiind la al cincilea titlu la rând la această categorie după cele patru titluri obținute în Michelin Le Mans Cup (două tot cu Hoerr în cockpit). Garajul de la Barcelona nu va fi, însă, populat de mecanicii DKR căci însăși uzina Duqueine Engineering, care a achizționat cunoscutul producător Norma, va pregăti mașina cu ocazia acestui test la care va mai lua parte un alt pilot român în persoana lui Mihai Zamfir, cel care a concurat în 24H Series la Dubai, pe lângă aparițiile sale în Romanian Endurance Series.

Cascatău are deja în dreptul său un sezon încununat cu succes în GT & Prototype Challenge (Supercar Challenge) în Olanda, la categoria CN, astfel că se va adapta repede cu modelul Duqueine. Acesta face parte din a doua generație de modele de clasă LMP3 fiind dezvoltat plecând de la Norma M30 din anii anteriori. Circuitul este și el unul cunoscut și, totodată, unul pe care Cascatău s-a simțit bine și anul trecut atunci când a realizat timpi rapizi, comparabili cu cei ai tinerilor veniți din formulele inferioare de monoposturi care au mers și ei în teste pe pista de Grand Prix a Spaniei cu mașini de LMP3.

Alex Cascatău: „Sunt foarte bucuros că am putut să vin și cu această ultimă ‘surpriză’ în acest an și anume al doilea test cu o mașină de LMP3. Mi-am setat, așa cum am mai spus, ca țintă clară bifarea de curse la bordul mașinilor de clasă LMP3 și consider că, în acest proces, este foarte important să înțeleg ce oferă și platforma Duqueine. Revenirea la Barcelona îmi oferă un punct de plecare constant prin care voi compara experiența mea cu Ligier-ul cu cea de pe 1 decembrie.”

Credit foto: Nivola Foto / European Le Mans Series

Comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Prima pagina, WEC

Citește articolul precedent:
Hypercar-Ul Hybrid PEUGEOT 9X8: designul suprem

Mai mult decât o mașină de curse, PEUGEOT 9x8 este deja un vehicul emblematic, o revoluție tehnică și estetică, o...

Închide