DS Automobiles își propune să obțină al treilea titlu dublu în Formula E!

| 26 noiembrie 2021 | 0 Comments
  • DS Automobiles și partenerul său TECHEETAH au prezentat noul monopost DS E-TENSE FE21, care va participa în sezonul 8 al Campionatului Mondial FIA Formula E ABB.
  • Dublul campion Jean-Eric Vergne (sezoanele 4/5) și António Félix da Costa, campion în sezonul 6, rămân piloții oficiali ai echipei DS TECHEETAH.
  • Lansarea a avut loc înainte de testarea oficială din pre-sezon ce va avea loc la Valencia în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie.

Astăzi, 25 Noiembrie, faimosul DS E-TENSE FE21 condus de echipa DS TECHEETAH la Campionatul Mondial FIA Formula E ABB  și-a dezvăluit noul design pentru Sezonul 8, în Shakedown-ul de pe circuitul Alès din Franța.

Monopostul, ce îmbracă nuanțele de negru și auriu create de DS DESIGN STUDIO PARIS, a fost prezentat de francezul Jean-Eric Vergne – câștigătorul a două titluri la Piloți în 2018 și 2019 – și portughezul António Félix da Costa- campion în 2020 – care rămân piloții oficiali ai echipei.

După două titluri duble (la categoriile Piloți și Echipe) obținute în Campionatul Mondial FIA Formula E ABB sezoanele 2018/2019 și 2019/2020, DS Automobiles și TECHEETAH își continuă parteneriatul în Sezonul 8 cu o nouă structură. Mark Preston devine director general pentru TECHEETAH, în timp ce Thomas Chevaucher, director DS Performance, preia rolul de Team Principal.

Thomas Chevaucher, Director DS Performance și Team Principal Echipa DS TECHEETAH:

“Noua configurație a echipei nu schimbă obiectivul nostru principal de a câștiga noi titluri. Cu această nouă structură, ne vom focusa mai mult ca niciodată pe competiție și asta este tot ceea ce contează pentru DS TECHEETAH și DS Automobiles! „

Mark Preston, Director General TECHEETAH:

“Motorsportul presupune mai mult decât aspectele tehnice. Pentru a crea un viitor durabil pentru TECHEETAH, cred că este momentul potrivit să îmi concentrez eforturile pe creșterea în viitor a echipei și a Formulei E.”

Béatrice Foucher, Director General DS Automobiles:

“Participarea DS Automobiles la Formula E este o componentă majoră a strategiei de electrificare a Mărcii, ce se va concretiza cu vehicule 100% electrice din 2024. Cele două titluri duble câștigate în doi ani consecutivi și recordul de nouă victorii cu vehiculele DS din a doua generație, pe care niciun alt constructor nu le-a reușit, demonstrează calitățile oamenilor din cadrul DS Performance. Formula E este pentru DS un laborator permanent ce ne ajută să transmitem modelelor E-TENSE de serie expertiza și savoir-faire-ul mărcii. DS Automobiles își dorește să participe în continuare la dezvoltarea acestui campionat 100% electric, pentru a consolida reputația Mărcii pe toate continentele.”

António Félix da Costa, Campionul Sezonului 6 Formula E:

“Este cel mai interesant moment al anului! Am lucrat foarte mult cu inginerii, mecanicii și întreaga echipă pentru a avea mai multe șanse de câștig și a revendica mai multe titluri! Noua culoare arată fantastic și abia aștept să revin în cursă alături de echipa în care mă aflu de 3 ani și cu care mă simt ca o familie!”

Jean-Éric Vergne, Campionul Sezoanelor 4&5 Formula E:

“Sunt absolut încântat să încep un alt sezon cu echipa. Muncim din greu de câteva luni încoace și toată lumea este extrem de motivată de obiectivul de a recâștiga poziția de lider anul viitor. Aștept cu nerăbdare această competiție grozavă și vom da totul pentru a trăi cel mai bun sezon al nostru în Formula E!”

După prezentarea monopostului, echipa DS TECHEETAH se va îndrepta către testarea oficială din pre-sezon de la Valencia (Spania) programată pentru perioada 29 noiembrie – 2 decembrie 2021. Mașinile vor fi apoi trimise la Diriyah (Arabia Saudită) pentru prima cursă din Sezonul 8, care va avea loc pe 28 ianuarie 2022.

De la debutul în Formula E, începând cu sezonul 2, DS Automobiles a acumulat:

  • 73 Curse
  • 4 Ttitluri
  • 14 Victorii
  • 37 Podiumuri
  • 17 Pole Position
  • 12 Cele mai rapide tururi
  • 57 superpole

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Hypercar-Ul Hybrid PEUGEOT 9X8: designul suprem

Mai mult decât o mașină de curse, PEUGEOT 9x8 este deja un vehicul emblematic, o revoluție tehnică și estetică, o...

Închide