Alex Cascatău revine în GT & Prototype Challenge la Zolder

| 13 iulie 2021 | 0 Comments

Alex Cascatău va concura din nou la bordul Normei M20 FC a echipei Baticonsult Racing

Constănțeanul Alex Cascatău va concura din nou la bordul Normei M20 FC a echipei Baticonsult Racing la finele acestei săptămâni, în Belgia. Cascatău îl va avea alături pe luxemburghezul Alain Berg, iar cei doi vizează victoriile pe un circuit pe care românul a avut succes în sezoanele anterioare.

Etapa a treia a actualei stagiuni din competitiva serie olandeză GT & Prototype Challenge face al doilea popas programat în Belgia, la Circuit Zolder. Traseul cu o lungime de patru kilometri este localizat la doar o oră de capitala Bruxelles și a fost scena unei performanțe marcante din cariera lui Alex care a terminat pe poziția a treia la categoria CN în prestigioasa cursă de 24 de ore ce are loc anual la Zolder.

De la acea performanță înregistrată în urmă cu doi ani, Cascatău și-a trecut în cont titlul la categoria CN în GT & Prototype Challenge pilotând tot un prototip Norma M20 FC, dar începutul sezonului 2021 a fost foarte dificil pentru întreaga formație Baticonsult Racing care a pornit la drum cu dorința de a își apăra titlul.

La Hockenheim, un accident serios suferit în prima manșă de Berg a scos din joc echipajul Baticonsult Racing, asta după ce echipa suferise pierderea unui motor în testele de dinainte de startul sezonului. Aruncați la coada clasamentului unei clase CN foarte competitive în care se luptau cu modelele Norma turbo ale Deldiche Racing, Alex și Alain aveau nevoie de puțin noroc pentru a rămâne în lupta pentru titlu.

Norocul s-a materializat sub forma unor averse torențiale care au inundat circuitul Spa-Francorchamps chiar în weekend-ul în care circuitul belgian ar fi trebuit să găzduiască etapa a doua a GT & Prototype Challenge – etapă de la care Baticonsult Racing absenta în urma problemelor de la Hockenheim. Ploaia a fost atât de puternică încât oficialii au fost împinși să anuleze ambele curse programate pentru acel sfârșit de săptămână în care ploaia a reușit să disloce o parte a celebrului circuit din Ardeni.

ALEX CASCATAU & ALAIN BERG – Norma M20FC – BS Racing by Baticonsult / SUPERCAR CHALLENGE –

Acum, la mai bine de o lună de la etapa anulată de la Spa, echipa se va prezenta la start cu un motor de doi litri aspirat nou, mașina fiind și ea reconstruită și gata de start. În prezent, Baticonsult Racing se află pe poziția a treia la categoria CN cu doar 17 puncte față de 44 de puncte câte au strâns liderii Steve van Bellingen și Tim Joosen. Pe poziția secundă se află un alt pilot al Deldiche Racing în persoana lui Tom Boonen. Ambele echipaje de la vârful clasei CN vor fi prezente la Zolder cât și echipajul al treilea al Deldiche Racing, anume acela format din Thomas Piessens și veteranul Luc de Cock. În plus, categoria va fi întregită de o a cincea Norma M20 FC adusă de către Norma Benelux.

Pe lângă acestea, pe grilă vor mai fi alte 32 de modele împărțite în celelalte clase de sub umbrela GT & Prototype Challenge, notabilă fiind prezența a numai puțin de patru modele de GT3 (trei BMW-uri Z4 și un Nissan GT-R) și, în fine, prototipul Ginetta G57 care a fost foarte rapid la Hockenheim. În aceste condiții, un rezultat bun nu va fi ușor de obținut, dar ținta este pusă pe cele 23 de puncte oferite învingătorilor, în ambele curse de o oră + un tur ce vor avea loc pe 17 și respectiv 18 iulie.

Prima întrecere are loc pe 17 iulie la ora 11:50 a României fiind urmată de cursa a doua, cea de duminică, de la 16:40. Înainte de toate acestea are loc unica sesiune de calificări a weekend-ului care este programată pentru vineri, 16 iulie, la ora 15:15. Calificările vor dura doar 20 de minute, cele mai bune două tururi înregistrate de fiecare mașină contând pentru poziția pe grilă în prima și, respectiv, a doua cursă.

Alex Cascatău: „Sunt foarte bucuros să pot reveni în GT & Prototype Challenge alături de Baticonsult Racing și a coechipierului Alain Berg. Sunt recunoscător echipei pentru munca fantastică pe care au depus-o în ultima perioadă pentru a ne oferi o mașină cât mai bună, mai ales că găsirea unui motor nou nu a fost o sarcină ușoară. Zolder este un circuit pe care am performat în trecut, dar prezența celorlalte patru modele Norma nu va face decât ca lucrurile să fie cu atât mai interesante în acest weekend, mai ales că aceasta este pista lor de casă, unde au testat foarte mult. Sper sa revenim cu un ritm bun și să reluăm seria succeselor de anul trecut.”

Credit foto: Rob Eric Blank;

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Surpriză pentru echipajul DTO Rally prezent la Raliul Clujului

Campionatul Național de Raliuri se mută în acest weekend în inima Transilvaniei, unde va avea loc Raliul Clujului, o cursă...

Închide