Alessandro Zanardi, cursă dificilă la Zolder

| 20 octombrie 2014 | 0 Comments
 Circuit Zolder, Zolder (BE), 19th October 2014. BMW Motorsport. Alessandro Zanardi (IT), BMW works driver, BMW Z4 GT3, ROAL Motorsport, 2014 Blancpain Sprint Series, Round 06, Main Race


Circuit Zolder, Zolder (BE), 19th October 2014. BMW Motorsport. Alessandro Zanardi (IT), BMW works driver, BMW Z4 GT3, ROAL Motorsport, 2014 Blancpain Sprint Series, Round 06, Main Race

Cursă plină de evenimente pentru pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi la Zolder

Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) a avut parte de o cursă dificilă în manşa disputată duminică pe Circuit Zolder (Belgia). În cursa principală a etapei din Blancpain Sprint Series, el a încheiat pe locul al 14-lea, cu modelul BMW Z4 GT3 înscris de ROAL Motosport. Circuitul belgian a găzduit penultima etapă a sezonului 2014. Cursa principală a avut parte de un start spectaculos, multe maşini intrând în contact în primul viraj.

Pornit de pe poziţia a zecea a grilei, Zanardi a sperat la un rezultat bun după ce sesiunea de warm-up de dimineaţă a fost una promiţătoare din punct de vedere al vitezei maşinii. Dar speranţele sale s-au risipit rapid după startul lansat, ca urmare a haosului din primul viraj. Maşina lui Zanardi a suferit o pană la roata dreapta faţă, astfel că Zanardi a fost nevoit să intre la standuri la finalul primului tur. A revenit pe circuit pe locul al 20-lea şi a încercat să recupereze din terenul pierdut. După 15 minute de cursă, italianul se afla în spatele unui Mercedes, pe trasa exterioară, moment în care adversarul său a virat brusc spre exterior, s-a răsucit chiar în faţa lui Zanardi şi a percutat violent glisierele de protecţie. Modelul BMW Z4 GT3 pilotat de Zanardi a suferit daune la partea frontală, dar a putut continua cursa. După o oră, pilotul italian a trecut linia de sosire pe locul al 14-lea.

Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) - Zolder - Belgia 2014

Pilotul oficial BMW Alessandro Zanardi (Italia) – Zolder – Belgia 2014

După cursă, Zanardi, citat de Autostiri.ro, a comentat: „Sincer, totul s-a petrecut atât de rapid în primul viraj că nici nu ştiu cu cine m-am acroşat. A fost un incident de cursă caracteristic pentru primul viraj, unde toată lumea încearcă să câştige poziţii şi multe maşini acoperă toată lăţimea circuitului. Am încercat să-mi păstrez trasa şi una dintre maşinile a venit foarte tare pe exterior şi m-a lovit. Din nefericire, acest incident mi-a compromis cursa. Am fost obligat să intru la standuri pentru cauciucuri noi pentru că una din anvelope avea pană. De acolo mi-am făcut cursa şi am reuşit să ajung în spatele unui Mercedes. Mă luptam cu el pentru loc. Când am ieşit din virajul 4, el era foarte lent, aşa că aveam o şansă să-l depăşesc. Am încercat pe interior, dar m-a blocat, aşa că am atacat pe exterior şi, tocmai când urma să frânăm, a venit pe trasa mea şi s-a răsucit în faţa mea. Pentru restul cursei am avut ceva mai multă viteză decât cei dinaintea mea, dar a fost foarte dificil să trec de ei. Per total, a fost o cursă cu ghinion. Desigur, cu viteza pe care a arătat-o maşina şi dacă scăpam de primul tur, am fi avut o cursă complet diferită. Dar asta este, nu putem schimba situaţia”.

Cursa principală a fost câştigată de Maximilian Götz (Germania) şi Maximilian Buhk (Germania). Cel mai bine clasat model BMW a fost Z4 GT3 al BMW Sports Trophy Team Brasil, pilotat de Caca Bueno şi Sergio Jimenez (ambii Brazilia), care a ocupat locul al optulea. Ultima etapă a sezonului 2014 din Blancpain Sprint Series va avea loc la 1-2 noiembrie, la Baku (Azerbaidjan).

Sursa si imagini: comunicat transmis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
BMW i Andretti Motorsport fara puncte la Swiss E-Prix

Victoria i-a revenit lui Jean Éric Vergne (Franţa, Techeetah).

Închide