ADAC GT Masters: dublu podium pentru BMW M6 GT3 la Spielberg

| 12 iunie 2018 | 0 Comments

A fost un week-end de cursă cu un scenariu palpitant de-a lungul căruia BMW M6 GT3 a ajutat BMW Team Schnitzer să obţină două clasări pe podium în ADAC GT Masters. În cel de-al treilea week-end de cursă al sezonului, desfăşurat la Spielberg (Austria), Mikkel Jensen (Danemarca) şi Timo Scheider (Germania) au obţinut locul al doilea în cursa de sâmbătă, la comenzile #42 BMW M6 GT3.

Dennis Marschall (Germania) şi Victor Bouveng (Suedia) au încheiat la mică distanţă cu #43 BMW M6 GT3. Modelul BMW M6 GT3 îşi arătase deja potenţialul din sesiunea de calificări de pe Bull Ring, atunci când juniorii BMW Motorsport Jensen şi Marschall au pus bazele succesului, după ce au ocupat poziţiile a doua, respectiv a patra. Locul al doilea în clasamentul general a însemnat şi că Jensen a obţinut victoria în ierarhia Juniorilor.

„Sunt încântat cu locul al doilea la general, obţinut sâmbătă”, a spus Jensen, citat de autostiri.ro. „Cred că este maximum ceea ce puteam reuşi. Cu toate acestea, sunt foarte fericit pentru întreaga echipă, pentru că toată lumea a făcut o treabă foarte bună şi am obţinut o dublă clasare pe podium.”

Asemenea lui Jensen, Marschall participă în acest sezon pentru prima dată în ADAC GT Masters, iar locul al treilea a fost cel mai bun rezultat al lui de până acum. „Primele două week-enduri de cursă nu au mers prea bine pentru noi, aşa că sunt şi mai mulţumit cu locul al treilea de sâmbătă”, a declarat Marschall, citat de autostiri.ro. „Este un rezultat bun, nu doar pentru mine, ci şi pentru echipă. A doua jumătate a cursei a părut că durează o veşnicie, aşa că am fost extrem de uşuraţi în momentul în care Victor a trecut linia de sosire.”

Echipajul format din Scheider şi Jensen a reuşit o evoluţie impresionantă şi în cursa a doua, de duminică. După ce a luat startul de pe poziţia a 13-a, urmărirea lui Scheider pe ploaie a făcut ca el să urce până pe locul al cincilea înainte de a-i ceda locul lui Jensen în cockpit. Pilotul danez a câştigat încă o poziţie, dar o penalizare retrospectivă a fost aplicată după cursă, ceea ce l-a retrogradat pe locul al zecelea în clasamentul general. Echipajul Bouveng-Marschall a încheiat al 28-lea în manşa de duminică.

În cursa de la Spielberg a concurat şi #14 BMW M6 GT3 înscris de MRS GT Racing. După ghinionul de sâmbătă, când au încheiat pe locul al 33-lea, Jens Klingmann (Germania) şi eroul local Christopher Zöchling (Austria) au trecut linia de sosire pe poziţia a şaptea în cursa de duminică. Al patrulea week-end de cursă din ADAC GT Masters va avea loc în perioada 3-5 august, la Nürburgring (Germania).

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Napoca Rally Academy demareaza in format online programul de conducere preventivă ‘BeCool – Gândește înainte!’

Napoca Rally Academy si Ford România, prin latura sa filantropică - Ford Motor Company Fund, alaturi de Inspectoratul Școlar Județean...

Închide