spot_img

Zanardi a ajuns la sosire în triatlonul de Barcelona după 8h58:59

Alessandro Zanardi, ambasador al mărcii BMW: triatlonul pe distanţă lungă de la Barcelona a fost încheiat în mai puţin de nouă ore

– Zanardi a ajuns la sosire în triatlonul de Barcelona după 8h58:59
– Locul al 45 -lea în clasamentul general dintr -un total de aproape 3.000 de sportivi
– Zanardi: Sunt foarte mândru  de această performanţă

A fost obiectivul său major pentru acest sezon de triatlon: Alessandro Zanardi (Italia) şi-a propus un timp de sub nouă ore pentru un triatlon pe distanţă lungă, iar ambasadorul mărcii BMW şi-a îndeplinit misiunea sâmbăta trecută. Zanardi a încheiat triatlonul de la Barcelona (Spania) cu timpul de 8h58:59.

Prin aceasta, el şi-a îmbunătăţit cea mai bună performanţă pe această distanţă, reuşit la Klagenfurt (Austria) în iulie, cu nouă minute. În cele din urmă, Zanardi s-a clasat al 45-lea în ierarhia generală, dintr-un total de aproape 3.000 de sportivi.

Evenimentul din Catalunya a început pe plaja Calella, cu o probă de înot pe distanţa de 3,8 kilometri în apele Mării Mediterane. Secţiunea de ciclism, lungă de 180 de kilometri, s-a desfăşurat pe un traseu foarte plat şi rapid. Ultima parte, secţiunea de alergare ce a măsurat 42,2 kilometri, a dus competitorii de-a lungul Mării Mediterane, de la Calella la Calella-Santa Susanna.

Zanardi a parcurs distanţa doar prin puterea braţelor: înot, cu handcycle şi scaunul cu rotile olimpic.

„Sunt foarte fericit. Cred că nu am realizat deocamdată că am coborât sub nouă ore. Am reuşit să-mi îndeplinesc obiectivul, iar acest lucru mă face foarte fericit”, a spus Zanardi, citat de autostiri.ro. „Cred că pentru mine, care mă apropii de a 51-a aniversare, acest lucru este absolut fantastic. În special pentru că această competiţie a fost departe de a fi una uşoară din punct de vedere tehnic.”

„Înotul a fost dificil, pentru că am început odată cu fetele, şi, după un timp, m-am trezit singur ceea ce mi-a creat probleme în găsirea trasei perfecte. Cred că în loc de 3,8 kilometri am înotat 4,5 kilometri pentru că am mers mai departe”, a adăugat vizibil amuzat. „Secţiunea de ciclism a fost pur şi simplu excepţională. Am parcursă în mai puţin de cinci ore, ceea ce este uimitor. Cred că am rulat cu viteză medie de peste 38 km/h. Acest lucru a contribuit major la rezultatul meu final, pentru că maratonul a fost o adevărată provocare.

Pentru mine, «să alerg» pe roţi a fost mai mult decât dificil. Traseul a fost foarte îngust şi plin de sportivi. Cea mai mare parte a suprafeţei a fost pietriş şi, chiar şi atunci când era asfaltată, era foarte dificilă şi plină de denivelări. Aşa că, luând toate acestea în consideraţie, a fost o performanţă fantastică. Sunt foarte mândru de ceea ce am reuşit.”

Pentru Zanardi, triatlonul de la Barcelona a fost ultima competiţie majoră din acest sezon în sporturile paralimpice. A reprezentat un nou succes dintr-o serie importantă care include şi alte două titluri mondiale la paraciclism, obţinute la Pietermaritzburg (Africa de Sud).

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,333FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,450AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri