WTCC: victorii impartite intre constructori

| 10 aprilie 2017 | 0 Comments

In prima etapa a sezonului 2017 din WTCC, victoriile din cele doua curse, au fost impartite, prima – cursa de deschidere, castigata de Chevrolet, iar cea de-a doua, de japonezii de la Honda.

Cursa de deschidere, a etapei africane de la Marrakech, l-a desemnat castigator pe „nou -venitul” pilot argentinian, Esteban Guerrieri. Plecat din spatele veteranului pilot olandez Tom Coronel, argentinianul a pus presiune pe lider, iar in turul al doisprezecelea, la o greseala a acestuia (Coronel a ratat punctul de franare), reuseste sa se posteze la conducere si rezistand pe aceasta pozitie pana la final, trece primul linia de sosire.

Pozitia a doua la finalul primei curse a fost adjudecata de catre pilotul – Volvo S 60 , in timp ce favoritul local Mehdi Bennani – Citroen C-Elysee, a urcat pe ultima treapta a podiumului.

De remarcat negativ plasarea in spate a modelelor Honda Civic WTCC, care prin cei mai buni piloti ai sai ,au reusit doar locurile 5 si 6, prin Norbert Michelisz si Tiago Monteiro, dar si punctul obtinut de catre debutantul Aurelien Panis (fiul pilotului F1 Olivier Panis), care s-a plasat pe pozitia a zecea. Din pacate in aceasta prima cursa au existat si abandonuri ,printre acestia numarandu-se Daniel Naghy, John Filippi, Robert Huff, Ryo Michigami si Yann Ehrlacher.

A doua cursa a etapei marocane disputata pe circuitul Moulay El Hassan , l-a gasit la final victorios pe pilotul portughez Tiago Monteiro – Honda Civic, care plecand din pole-position a stiut sa gestioneze bine uzura pneurilor si pe un circuit unde foarte greu se poate depasi, a obtinut pe merit prima pozitie la finalul cursei principale.

Pe pozitia secunda s-a clasat coechipierul sau , maghiarul Norbert Michelisz, in timp ce al treilea loc la final, a fost ocupat de argentinianul Nestor Girolami – Volvo S 60. Circuitul stradal de la Marrakech nepretandu-se depasirilor, a oferit fanilor destul de putine faze spectaculoase, cele mai multe dintre ele fiind percutari ale parapetilor si iesiri in decor.

Cu toate acestea, in cursa a doua am vazut un duel extraordinar, intins pe durata mai multor tururi intre britanicul Rob Huff si pilotul olandez Tom Coronel, duel castigat in cele din urma de veteranul batav. In aceasta a doua cursa ,avem de consemnat doar un singur abandon, ceea ce pentru un circuit stradal este foarte rar intalnit. Urmatoarea etapa din WTCC se va desfasura pe „Templul Vitezei”, faimosul circuit italian de la Monza.

Sursa foto: Sport – Maroc.com, fiawtcc.com, motorsport.com


Tags: , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Interviu de debutant: Alexandru Andreoiu – „Eu doar puteam visa sa fiu la start peste ani si ani”

Debutantul interviului de astazi ne aduce o poveste interesanta despre pasiunea pentru motorsport in toate formele ei. Pilotul Alexandru Andreoiu...

Închide