WTCC. Este oficial, Dusan Borkovic se retrage din Mondial

| 25 aprilie 2015 | 0 Comments

In cursul zilei de ieri, a fost facut anuntul oficial prin care se anunta faptul ca Dusan Borkovic se retrage din Mondialul de turisme.borkovic

Sarbul nu renunta definitiv la turisme, el isi continua anul competitional in competitia suport ETCC – European Touring Car Championship alaturi de e echipa NIS Petrol Racing Team. El va puncta in clasamentul Single Make Trophy, clasa rezervata modelelor Seat Leon.

Dusan a motivat aceasta schimbare de directie, Honda sa nu a putut fi modificata pentru a intruni cerintele minime de siguranta corelate cu inaltimea sa de 2m si 7 cm. Este o inaltime rar intalnita in lumea motorsportului.

„Anul trecut am avut ocazia unica de a concura in WTCC dupa doar un an petrecut in Campionatul European de Turisme. In tot acest timp am invatat multe, m-am dezvoltat si am confirmat acest lucru prin podiumul de la Suzuka. Problema spatiului meu in Honda Civic din pacate nu a fost rezolvata, in plus sunt alte cateva probleme pe care echipa nu a reusit sa le rezolve la timp, cel putin nu suficient de repede in cat sa imi pot multumi sponsorii si fanii. Nu cred ca aventura mea in WTCC s-a incheiat definitv, este doar o chestiune de moment. Vreau sa le multumesc pe aceasta cale colegilor si echipei mele care mi-au sprijinit aceasta incursiune in WTCC.”, a declarat Dusan Borkovic in cadrul conferintei de presa care a avut loc ieri la Belgrad.

Retragerea sarbului este o pierdere pentru Mondialul de Turisme. Anul trecut a demonstrat faptul ca se poate adapta foarte repede unor conditii diferite (masina, regulament) de cele cu care era obisnuit.

Dusan isi va face debutul in ETCC week-end-ul viitor cu ocazia primei etape, din totalul celor sase, programata sa se desfasoare pe Hungaroring.


Tags: , , ,

Category: MotorSport, Prima pagina, Turisme

Citește articolul precedent:
Goodyear confirmat drept furnizorul oficial de anvelope pentru Pure ETCR

Goodyear urmează să dezvolte pentru Pure ETCR o anvelopă care va încorpora o combinație de tehnologii inspirate de cele mai...

Închide