WSK Master Series – Etapa a II-a Sarno, Napoli

| 21 martie 2012 | 0 Comments

În weekendul 15-18 martie, 270 de piloţi din 15 ţări s-au reunit pe pista Sarno, de lângă Napoli

În weekendul 15-18 martie, 270 de piloţi din 15 ţări s-au reunit pe pista Sarno, de lângă Napoli cu ocazia celei de a doua etape a WSK Master Series.

Kartingul românesc a fost reprezentat de Petruţ Florescu şi Dionisios Marcu, la clasa KF3, Tomi Drăgan, la clasa KF2 şi de către Andrei Vajda la clasa Mini.

Bilanţul etapei a II-a Sarno, Napoli

Nici Petruţ şi nici Dionisios nu au reuşit să prindă finala clasei lor, deşi urcaseră până în prefinală, după mai multe manşe de calificare. Petruţ a fost exclus, în primele tururi ale prefinalei A, deorece în urma unei coliziuni a rămas fără carena laterală iar Dionisos, cu doar locul 31, realizat în prefinala B, nu s-a calificat pe grila finalei.

Micuţul Vajda, după ce s-a calificat în prima treime a tabloului, a reuşit în prefinală doar un modest loc 22. În finală a reuşit să urce 8 poziţii, terminând pe locul 14, care îl menţine în clasamentul general pe un frumos loc 4.

Singurul care şi-a ameliorat performanţa din etapa anterioară a fost Tomi Drăgan, care s-a „bătut” cu 83 de adversari la dificila clasă KF2 și a reușit patru clasări în top 10 în manșele de calificare, obținând astfel poziția 20 în grila de start a prefinalei.

Cursa de recuperare l-a plasat pe Tomi la sfârșitul cursei pe locul 13, număr care din păcate şi-a confirmat faima proastă purtându-i ghinion în finala de duminică. Lovit şi scos în decor de către un adversar, Tomi nu a mai reuşit, după revenirea pe pistă, să ocupe decât locul 26 care îl menţine în zona fără puncte a clasamentului general al clasei KF2.

Următoarea etapă şi ultima din „Master Series”, va avea loc pe dificilul circuit „7 Laghi” din Castelletto di Branduzzo din Pavia, între 29 martie şi 1 aprilie.

Mulţumim Federaţiei Romane de Karting pentru acest comunicat.

Mulţumim Ana Grozea Credit foto: FRK In poza: Petruţ Florescu


Tags: , , , , , , , , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Trei echipaje românești la Raliul Ungariei, penultima etapă din FIA ERC

Lotul României va fi reprezentat de trei echipaje la penultima etapă din Campionatul European de Raliuri, care va avea loc...

Închide