spot_img

WRC. Loeb conduce în Raliul Franţei după prima zi!

Sebastie Loeb conduce după prima zi a Raliului Franţei după un început excelent în care şi-a adjudecat cinci din primele opt speciale. Loeb are un avans de 22,7 secunde în faţa colegului său de la Citroen Dani Sordo.

Pe trei, la finalul zilei, s-a clasat Sebastien Ogier, la 25,6 secunde de lider, francezul fiind urmat la peste 16 secunde de pilotul de la Ford jari Latvala. Norvegianul Petter Solberg este pe cinci (+45,8), în timp ce Mikko Hirvonen încheie ziua al şaselea (+1:50,8).

SS1 Hohlandsbourg 1 (9,9km) Loeb porneşte excelent încă de dimineaţă şi îşi adjudecă prima specială a Raliului de casă, trecând de Ogier (+3,9s.) şi Sordo (+4,9s.). Solberg şi Latvala au încheiat Top 5, consemnându-se un nou debut en-fanfare pentru Citroen. Ploaia căzută în dimineaţa zilei a afectat prestaţia piloţilor, alegerea pneurilor contând foarte mult în rezultatele finale.

SS2 Firstplan 1 (16,6km) A fost adjudecată de acelaşi Loeb (8:20.3) la doar două secunde în faţa lui Solberg şi la 3,4 faţă de Ogier. Sordo şi Latvala au încheiat pe poziţiile patru, respectiv cinci, aceleaşi poziţii pe care le ocupau şi la general, după specială.

SS3 Vallee de Munster 1 (22,3km) Francezul de la Citroen îşi continuă startul excelent în Franţa, triumfând şi în cea de-a treia probă a zilei. Sordo sosea al doilea, urmat de Solberg şi Ogier, norvegianul reuşind să urce pe doi la general, în detrimentul lui Seb Ogier.

SS4 Grand Ballon 1 (24,1km) Proba consemnează o nouă rocadă între poziţiile doi şi trei, după ce francezul de la Citroen Junior încheie înaintea colegului său scandinav. Loeb câştigă din nou, urmat de Hirvonen şi se distanţează la peste 14 secunde în faţa ocupantului locului doi la general.

Parcul de service de la jumătatea zilei i-a găsit pe majoritatea piloţilor mulţumiţi de timpii lor, având în vedere condiţiile meteo în care au alergat. „Traseul a fost alunecos, dar ne-am descurcat bine! Puteam pe unele porţiuni să mergem mai bine, dar per total sunt mulţumit!”, a spus Ogier. „Doresc o poziţie de start mai bună pentru ziua de mâine, drumul e foarte murdar la trecerea noastră”, a concluzionat prima jumătate a zilei Peter Solberg.

SS5 Hohlandsbourg 2 (9.9km) Prima specială a zilei neadjudecată de Sebastien Loeb. Francezul soseşte abia al cincilea, la 3,3 secunde în spatele câştigătorului Jari Latvala. Pilotul de la Ford a fost urmat de Dani Sordo şi Sebastien Ogier, locul patru fiind obţinut de Mikko Hirvonen.

SS6 Firstplan 2 (16.58km) Loeb revine şi se impune pe a doua trecere a zilei pe „Firstplan”. Francezul a fost urmat de Sordo şi Ogier, spaniolul reuşind să-l depăşească pe Petter Solberg în clasamentul general.

SS7 Vallee de Munster 2 (22,3km) Sordo îşi îmbunătăţeşte rezulatele pe specială reuşind să o câştige la 1,1 secunde în faţa colegului său Loeb. Ibericul reuşeşte astfel să urce pe poziţia a doua şi în clasamentul general, după ce Ogier şi Solberg încheie pe trei, respectiv patru pe SS7.

SS8 Grand Ballon 2 (24.12km) Jari Latvala câştigă cea de-a doua probă a zilei şi reuşeşte să urce pe poziţia a patra la general. Loeb încheie pe doi la 4,2 secunde de învingător fiind urmat de către Sordo şi Ogier.

Ziua de mâine va cuprinde alte opt probe speciale, SS 9-16, în timp ce pentru duminică sunt programate ultimele patru, SS17-20.

Related Articles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- FII CALM LA VOLAN -
15,318FaniÎmi place
703CititoriConectați-vă
1,420AbonațiAbonați-vă

Ultimele articole

- Partener Danny Ungur Racing -
- Brașov Amanet Auto-spot_img

Parteneri Autostiri