Week-end dificil la Tempelhof pentru MS Amlin Andretti

| 12 iunie 2017 | 0 Comments

Etapa dublă Berlin ePrix, compusă din manşele a opta şi a noua din Campionatul FIA Formula E, a fost una frustrantă pentru MS Amlin Andretti susţinută de BMW i.

Nici António Félix da Costa (Portugalia), nici Robin Frijns (Olanda) nu au marcat puncte, cea mai bună clase fiind locul al 11-lea reuşit de pilotul portughez în cursa de 46 de tururi de duminică.

Calificări: sâmbătă 10 iunie

A fost o sesiune de calificări dezamăgitoare pentru piloţii MS Amlin Andretti. Ambii au făcut parte din primul grup de calificare, un dezavantaj imediat pe un circuit murdar.

Nici unul nu a avut o sesiune de care să fie mulţumit, Robin Frijns reuţind poziţia a 17-a – 1:09,630 -, în timp ce António Félix da Costa s-a chinuit şi mai mult şi a încheiat 20-lea după o eroare în turul rapid- 1:11,147.

Cursă: sâmbătă 10 iunie

Prima cursă a etapei duble de la Berlin a adus puţine lucruri pozitive pentru Frijns sau Félix da Costa. Cum amândoi nu au găsit ritmul potrivit pe un circuit care nu se potrivea monopostului Andretti ATEC-002, echipa a decis să mizeze pe eficienţă. Ambii piloţi au ales un ritm prin care să economisească energie şi să facă pit stopul mai târziu decât concurenţa.

Frijns a reuşit să realizeze un prim schimb de 23 de tururi (din totalul de 44 de tururi), iar Félix da Costa a intrat la standuri un tur mai târziu. Cu toate acestea, plusul de energie economisită nu a fost suficient pentru a progresa în partea a doua a cursei. Tandemul MS Amlin Andretti a trecut linia de sosire pe poziţiile a 17-a şi a 18-a, Félix da Costa depăşindu-şi coechipierul în ultimul tur.

Descalificarea unui competitor după cursă a dus la câştigarea unui loc de fiecare dintre cei doi, astfel că au ocupat locurile al 16-lea, respectiv al 17-lea în clasamentul final.

Calificări: sâmbătă 11 iunie

Sesiunea de calificări de duminică a adus o mică îmbunătăţire faţă de sâmbătă. Robin Frijns, aflat în al patrulea grup de calificare, a obţinut locul al 14-lea pe grilă, în timp ce António Félix da Costa a obţinut poziţia a 17-a, după ce a evoluat în grupa a treia. Timpul lui Frijns a fost 1:08,583, în timp ce coechipierul portughez a parcursul turul în 1:09,085.

Cursă: sâmbătă 11 iunie

A doua cursă a week-endului, ce a măsurat 46 de tururi – cu două mai mult decât sâmbătă -, a fost agonizantă pentru echipa MS Amlin Andretti. După un start haotic, ambii piloţi au câştigat poziţii, Félix da Costa ajungând al 12-lea, iar Frijns al 13-lea.

Crucial, portughezul a reuşit să-şi menţină locul şi rezervele de energie până la pit stopul din turul 23. A urcat pe poziţia a 11-a şi, în ciuda numeroaselor incidente din jumătatea a doua a cursei, a încheiat acolo, frustrant pentru că a fost la limita locurilor aducătoare de puncte. Frijns nu a reuşit să se menţină pe locul al 13-lea, retrogradând în clasament şi încheind în cele din urmă al 18-lea.

Perspective

FIA Formula E traversează Atlanticul pentru etapele a noua şi a zecea ale campionatului. New York promite să fie un decor atractiv pentru un ePrix, cursa urmând a avea loc în Brooklyn, în vecinătatea Statuii Libertăţii şi a Podului Brooklyn.

De asemenea, New York ePrix este prima competiţie sub egida FIA ce are loc vreodată în New York City.

Sursa si imagini: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , , , , , , , ,

Category: Formula E, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Mazda CX-5 2021 – conectivitate crescuta

Mazda CX-5 2021 dispune de tehnologia Human Machine Interface (HMI) îmbunătățită pentru un confort mai ridicat și un plus de...

Închide