VLN: dublu debut pe Nordschleife

| 6 septembrie 2016 | 0 Comments
Collard.jpg.resource.1472809734921

Ricky Collard

Pilot BMW în DTM, António Félix da Costa (Portugalia) şi juniorul BMW Motorsport, Ricky Collard (Marea Britanie) au luat startul, pentru prima dată în carierele lor, într-o cursă desfăşurată în „Infernul Verde”.

Ei au participat împreună în competiţia găzduită de bucla Nordschleife de la Nürburgring (Germania), la comenzile unui BMW M235i Racing, cu ocazia celei de-a şaptea etape a campionatului de anduranţă VLN.

Aceasta a fost a doua ocazie în acest an când Félix da Costa a bifat un debut, după ce anterior, în iulie, a concurat în premieră cu BMW M6 GT3 în etapa ADAC GT Masters de la Red Bull Ring (Austria). Cursa din Masivul Eifel a fost finalul perfect al unei săptămâni deosebite pentru portughez, care miercuri a sărbătorit a 25-a aniversare a zilei de naştere. „Nordschleife este cel mai dificil circuit din lume. Este visul oricărui pilot să concureze aici, cel puţin o dată”, a declarat Félix da Costa.

„Astăzi, acest vis a devenit realitate pentru mine. A fost ceva unic să experimentez mitul «Infernului Verde» cu BMW M235i Racing. M-am distrat şi cu siguranţă îmi imaginez că voi reveni curând pentru a concura din nou aici.” Félix da Costa va reveni în acţiune în regiunea Eifel chiar în week-endul următor: pilotul BMW Team Schnitzer va concura în cursele a 13-a şi a 14-a din sezonul DTM, care vor avea loc la 10 şi 11 septembrie, când BMW M4 DTM se va lupta pe versiunea Grand Prix a circuitului de la Nürburgring, una cu o lungime de 3,629 kilometri.

Collard, junior BMW Motorsport, a avut şi el prima evoluţie în „Infernul Verde”. „Cursa de pe Nordschleife a fost un adevărat punct culminant. Circuitul cere tot ceea ce ştii ca pilot de curse”, spus Collard, citat de autostiri.ro. „Am venit pentru a învăţa şi sunt recunoscător că am putut-o face cu un pilot mare, precum António, alături de mine. Acest week-end mi-a oferit numeroase informaţii preţioase. Acestea vor fi foarte utile în cariera mea viitoare. A fost debutul meu pentru BMW şi sunt foarte mândru că am purtat combinezonul şi am reprezentat marca în premieră.”

Collard a impresionat un juriu de specialişti ai BMW Motorsport la testul final din martie, după care a fost recompensat cu şansa de a urma o pregătire vastă în cadrul programului BMW Motorsport Junior. Familia lui Collard se bucură de o strânsă asociere cu BMW.

Tatăl său, Rob Collard (Marea Britanie), pilotează modele BMW În British Touring Car Championship (BTCC) încă din 2008. În 2016, el se află la comenzile unui BMW 125i M Sport şi până acum a câştigat două curse în acest sezon. Ricky Collard a avut numeroase succes în acest an.

El este liderul clasamentului piloţilor în campionatul de Formula 3 al Marii Britanii, din care a mai rămas o singură etapă, la Donington Park (Marea Britanie). Collard şi Félix da Costa au încheiat pe locul al 61-lea în cursa de pe Nordschleife.

Sursa si imagine: comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Transalpina Challenge: 94 de piloți la start

Emil Nestor poate deveni, în premieră, campion național la viteză în coastă, iar pentru asta mai are nevoie de un...

Închide