Ultima confruntare pe macadam a sezonului pentru DTO Rally Team

| 4 septembrie 2021 | 0 Comments

După curse în toate regiunile României, DTO Rally Team își continuă sezonul competițional în acest weekend cu ultima etapă de macadam din 2021: Raliul Iașului. Cunoscut pentru suprafața perfectă a probelor de viteză, pentru săritorile celebre care atrag mii de fani, cât și pentru spectaculoasa superspeciala de la Râpa Galbenă, competiția din Moldova va fi un punct de interes major pentru fanii automobilismului din regiune.

Raliul Iașului programează nouă probe speciale în lungime de peste 130 de kilometri, cu diferite provocări pentru echipaje. După testele oficiale de vineri, fanii au aplaudat participanții la startul festiv de pe pietonala Ștefan cel Mare și Sfânt din Iași, loc dominat de biserici istorice și de Primăria Municipiului. Parcul de service al evenimentului este amplasat într-un cadru superb, lângă Palatul Culturii, o clădire emblematică din capitala Moldovei.

Sâmbătă cele trei echipaje DTO Rally vor porni pe un total de cinci probe: două treceri pe „Sinești” și „Hadâmbu”, speciale rapide și dificile, în lungime de 23, respectiv 14 kilometri, cât și două parcurgeri ale probei „Păun”, foarte îngustă și tehnică. Ziua este încheiată de parcurgerea superspecialei din oraș, ca mai apoi duminica spectacolul să se mute pe „Dobrovăț”, în apropiere de Iași, unde multiplele săritori vor face deliciul fanilor.

Testele au decurs excelent pentru cele trei echipaje argeșene, ca mai apoi seara de vineri să fie încheiată într-un cadru festiv, la startul oficial al raliului. Fanii din Iași au fost prezenți în număr foarte mare pentru a susține piloții și copiloții, dar și pentru a urmări de aproape mașinile de concurs.

Începând cu Raliul Iașului 2021, un nou partener se alătură DTO Rally. Repsol prin Valtec Premium Lubricants susține performanța și se asociază cu echipa argeșeană pe acest final de sezon. „Ne bucură faptul că un nou partener se alătură echipei noastre și efortului nostru în Campionatul Național de Raliuri. Le mulțumim pentru încredere și implicare!” a declarat Traian Pavel, managerul DTO Rally.

Cristi Dolofan și Traian Pavel pornesc în Raliul Iașului cu dorința unui rezultat mai bun, după ghinioanele de la Sibiu. Cei doi au fost plăcut impresionați de primirea călduroasă din Moldova: „A fost din nou ca pe vremuri, cu mulți fani în centrul capitalei Moldovei. O atmosferă frumoasă, pentru care le mulțumim spectatorilor din Iași. Acum ne pregătim pentru probele de sâmbătă și duminică deoarece ne dorim un parcurs bun.” a spus Dolofan înaintea startului.

Pentru Eugen Cărăgui și Robert Fus, cursa de la Iași este una dintre preferatele din sezon datorită probelor speciale rapide: „Întotdeauna mi-a plăcut Raliul Iașului, probele fiind unele pe placul meu. Dacă în trecut am fost rapizi cu un model R2 pe macadamul din Moldova, în acest sezon ne propunem să stabilim timpi buni și să facem spectacol pentru fani la bordul Peugeot-ului 208 R5.” a declarat Cărăgui după recunoașterile Raliului Iașului.

În dreapta lui Bogdan Năstase revine soția sa, Delia, iar echipajul pornește în Raliul Iașului cu aceeași dorință de victorie: „Ne-am simțit excelent la shakedown și suntem pregătiți de start. Probele arată minunat și ne dorim să fim, din nou, în lupta de la vârful clasamentului general, acolo unde ne este locul.” a completat Năstase în timpul startului festiv de vineri seară.

În sezonul 2021, echipajele DTO Rally Team au alături o serie de parteneri puternici: Dolo Trans Olimp, Ion Moș, Grupul Fildas – Catena, Trust Motors – Importator Peugeot, Citroen si DS Automobile, HidroGaz, Repsol prin Valtec Premium Lubricants și Placări Faine Grup.

Sursa si imagine (credit foto neprecizat): comunicat remis Autostiri.ro


Tags: ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Raliul Clujului, 24-26 septembrie

Ne apropiem cu pași repezi de Raliul Clujului (24-26 septembrie), care va conta atât ca şi etapa a 9-a a...

Închide