Transilvania Rally: Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe locul 7

| 23 iunie 2014 | 0 Comments
Sebastian Barbu - Sergiu Itu - Mitsubishi Lancer EVO X - start festiv Transilvania Rally

Sebastian Barbu – Sergiu Itu – Mitsubishi Lancer EVO X – start festiv Transilvania Rally

Puncte importante adunate la Transilvania Rally

Programat in acest weekend,  pe probele speciale din judetul Cluj, Transilvania Rally a fost ultima etapa pe asflat din calendarul intern, iar obiectivul principal pentru echipajul Sebastian Barbu/ Sergiu Itu a fost de a aduna cat mai multe puncte posibil, pe o suprafata pe care nu s-a acomodat inca atat de bine cu noua masina.
Sebastian Barbu si Sergiu Itu au inceput etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop cu o evolutie excelenta. Cei doi au terminat prima speciala a raliului cu cel de-al treilea timp, dupa care au redus ritmul pe urmatoarele doua probe si la finalul primei zile se aflau pe pozitia a cincea la general. “M-am simtit excelent pe prima proba, dupa care, pe proba de noapte, am pierdut mai mult timp. Nu m-am simtit foarte confortabil si mi-am iesit din ritm”, a spus Sebastian Barbu, la finalul primei zile de cursa din Transilvania Rally.La fel ca in prima zi, ploaia a influentat major aderenta pe probele speciale, alegerea pneurilor fiind decisiva. “Am plecat in prima bucla cu slick-uri, ceea ce nu a fost o alegere prea buna pentru ca prima proba era uda in proportie de 70% si am pierdut foarte multi timp”, a spus Sebastian Barbu, in primul parc de service din ziua a doua.

Sebastian Barbu - Sergiu Itu - Mitsubishi Lancer EVO X R4 - Transilvania Rally 2014

Sebastian Barbu – Sergiu Itu – Mitsubishi Lancer EVO X R4 – Transilvania Rally 2014

Sebastian Barbu a fost foarte aproape sa castige o proba speciala si in etapa de la Cluj, pe speciala Floresti el fiind mai lent cu 0,9 secunde decat Simone Tempestini, castigatorul probei. In final, Sebastian Barbu si Sergiu Itu s-au confruntat cu probleme tehnice si pe super speciala Polus Center au fost foarte aproape de abandon. “Lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Am fortat prea mult pe final, cand ar fi trebuit sa menajez masina, dar sunt bucuros ca am terminat in puncte”, a continuat Sebastian Barbu, citat de Autostiri.ro.

Astfel, la finalul celor 12 probe speciale din Transilvania Rally, Sebastian Barbu si Sergiu Itu au terminat pe locul 7 in clasamentul raliului si se afla pe locul 4, cu 47 de puncte, la general in Campionatul National. “Sunt foarte bucuros ca am ajuns la sosire in etapa mea de casa. A fost un raliu dificil, dar util pentru noi pentru ca am acumulat experienta importanta pentru etapele viitoare”, a spus si Sergiu Itu, copilotul echipajului.

Urmatoarea etapa din programul echipajului Sebastian Barbu / Sergiu Itu este Bulgaria Rally, etapa inclusa in European Rally Trophy. Participarea in sezonul 2014 este posibila cu ajutorul partenerilor: Colina Motorsport, Mobil 1, Pirelli, Loctite, Schuster & Co Ecologic, Porfessional Broker si Print Sibiu.

Sursa: comunicat remis Autostiri.ro

Credit foto: pentru imaginea principala RallyZoom.ro


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Prima pagina, Rally

Citește articolul precedent:
Ciprian Lupu, primul pilot profesionist, utilizator de scaun rulant – partener oficial Auto Chelu la Campionatul Național de Viteză în Coastă

Auto Chelu este un susținător al automobilismului sportiv de mult timp, iar acest parteneriat este încă o dovadă a implicării...

Închide