– Vino să vezi camionul romanesc de curse care a participat în etapele de Cupă Mondială de rally raid;
– 4 țări, 23 de echipaje, 1200 kilometri din care 815 kilometri parcurși în 8 probe speciale;
– Clasa auto este cea mai disputată: cinci echipaje se luptă pentru titlul de campion național.
Cea mai longevivă cursă TRANSCARPATIC Rally Raid, a patra etapă din Campionatul Național de Rally Raid este gata de start.
Au răspuns provocării 23 de echipaje din 4 țări: Bulgaria, Italia, Israel și România. Timp de 4 zile, în perioada 06 septembrie – 09 septembrie a.c., aceștia vor străbate aproape 1200 kilometri din care 815 kilometri parcurși în 8 probe speciale. TRANSCARPATIC Rally Raid 2017 se desfășoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și a Federației Române de Motociclism.
Vă așteptăm pe str. Poienelor nr. 5 în parcul service, lângă Fabrica de autocamioane, Roman S.A. din Brașov, să admirați camionul de curse care a participat în etapele de Cupă Mondială de rally raid, să luați contact cu echipele și atmosfera cursei.
„Concurenții vor evolua pe un traseu frumos cu segmente selective care necesită atenție și concentare. Pentru a înțelege mai bine această ramură sportivă vă precizez următoarele aspecte: este o competiție similară Raliului Dakar în care foarte importantă este orientarea în teren, consecvența, răbdarea, tenacitatea și dorința de a termina. Sportivii nu cunosc traseul, nu fac nicio recunoaștere. Primesc un road-book care conține distanțe, repere și atenționări. Pe baza precizărilor făcute înainte de start, a notărilor făcute în carte, a orientării în teren trebuie să termine probele.
Concursul se desfășoară fără a fi oprită circulația, iar echipajele vor străbate trasee în teren deluros, montan, împădurit, pe drumuri neasfaltate sau trasee gen off-road. Toate vehiculele sunt înmatriculate, corespund circulației pe drumurile publice deoarece parcurg în trafic, în afara concursului, trasee de legătura între probe. Ei sunt obligați să respecte regulile de circulație și sunt monitorizați în permanență prin GPS din secretariatul competiției. Această disciplină reunește sportivi care concurează pe motociclete, ATV, Quad-uri, UTV-uri sau mașini de teren.
Este o cursă cotată cu coeficient 3 ceea ce înseamnă că punctele acumulate aici se înmulțesc cu 3, fapt ce contează enorm în bătălia pentru câștigarea titlului de campion. Rally raid-ul este provocarea la care orice sportiv dornic de aventură și adrenalină trebuie să răspundă,” a declarat Victor Pop, organizatorul concursului.
Implementarea și folosirea unui sistem de balize propriu dezvoltat și adaptat pentru rally raid este unul dintre elementele de noutate care conferă siguranță și certitudine în monitorizarea echipajelor, a traseului parcurs. Față de edițiile anterioare sistemul pus la punct de Ioan Davidescu generează informații mai bune, mai multe despre concurenți, mașinile de asistență și ambulanță. În afara sistemului de alertă în caz de urgență aflat pe GPS, sportivii au pe braț o brățară cu datele necesare de acces în caz de nevoie, pentru a comunica evenimentele sau aspectele neprevăzute din teren.
Două mașini 4×4 cu personal și aparatură medicală vor asigura asistența pe timpul concursului.
Câștigătorii vor fi premiați cu produse oferite de PRO-X, iar ocupanții locurilor unu se vor bucura de căștile profesionale oferite de ASP Group.
TRANSCARPATIC Rally Raid este organizat de A.S. Clubul Trans Carpatic Brasov și este susținut de Primăria Predeal și Ocolul Silvic Sacele. Partener principal: ASP Group. Parteneri: Roman S.A., PRO-X, Medecon SRL, Rally GPS, MCN Group transport persoane, euro 4x4parts, Sound Events și Autostiri.ro
Credit foto: Dan Străuți