Tudor Drăgan câștigă Clasa Pufo la etapa a 5-a CNK DUNLOP 2017

| 5 septembrie 2017 | 0 Comments
 • Lider de la prima etapă a sezonului 2017
 • Puncte pierdute în calificări ca urmare a unei erori a soft-ului de cronometrare
 • Victoria din etapa a 5-a, un mare pas spre al doilea titlu din carierăLider al clasamentului general al Clasei „Pufo” (7-9 ani) din cadrul Campionatului Național de Karting  încă de la prima etapă a sezonului 2017, Tudor Drăgan (8 ani și 5 luni) a câștigat etapa a 5-a, penultima, desfășurată pe pista Circuitului Prejmer între 2 și 3 septembrie, intrând astfel în linie dreaptă pentru un nou titlu național.

  Tudor Drăgan, care a câștigat în 2016, titlul categoriei Kid (6-8 ani) venea la Prejmer din poziția de lider al Clasei Pufo după patru etape intens disputate, avansul său fiind de trei puncte față de poziția secundă ocupată de Denis Pleșa. Din acest motiv etapa a cincea era extrem de importantă, un rezultat bun fiind decisiv în lupta pentru titlu.

  Tudor, pregătit și anul acesta de profesorul Nicolae Baldovin, a început foarte motivat weekendul obținând cei mai buni timpi în antrenamentele libere de sâmbătă, într-o grupă cu șase piloți prezenți la start. Rezultatele din antrenamente au fost însă influențate negativ de faptul că pe pistă s-au aflat și concurenții Clasei Kid, în număr de nouă, aceștia fiind permanent ajunși din urmă de concurenții Clasei Pufo.

   

  Concursul propriu-zis a început sâmbătă, în a doua parte a zilei, cu sesiunea de calificări, importantă atât pentru ordinea de start din manșa Prefinală cât și pentru puncte, primii trei clasați fiind recompensați cu câte trei, două, respectiv un punct.

  În urma unei erori de soft la instalația de cronometrare, lui Tudor Drăgan i-au fost înregistrați doar timpii pe tur aferenți primelor  tururi din cele nouă efectuate. Din acest motiv locul ocupat pe grilă a fost patru, fără a acumula astfel niciun punct în calificări, pentru prima dată în acest sezon și după ce în antrenamente a avut timpi apropiați de timpul de pole-position. Se pare că mai mulți piloți au avut probleme vizavi de timpii înregistrați de către oficiali. Erorile de soft au fost  rezolvate abia în noaptea de sâmbătă spre duminică.

  Plecat de pe poziția a patra a grilei, Tudor Drăgan a făcut o manșă prefinală perfectă, câștigând încă din primul tur două poziții și încheind, în spatele lui Andrei Berea câștigătorul manșei, dar în fața lui Denis Pleșa, ocupantul poziției secunde în clasament.

  Conform regulamentului, clasarea din Prefinală dictează ordinea pe grila de start a manșei finale, Tudor Drăgan pleca în Finala de duminică de pe prima linie a grilei într-o cursă care avea să se dovedească extrem de pasionantă, înclusiv pentru publicul prezent, prin duelul  roată la roată cu Andrei Berea.

  Extrem de motivat și concentrat și ascultând exact  indicațiile antrenorului său, Tudor Drăgan a făcut o cursă ca la carte reușind să câștige manșa finală, după ce l-a depășit de două ori pe Andrei Berea, care a revenit la un moment dat în frunte după prima depășire, cei doi oferind astfel o lecție de pilotaj de înaltă clasă dar și de fairplay.

  După etapa a cincea Tudor Drăgan rămâne lider al Clasei Pufo, având un avans de 6 puncte față de următorii doi clasați Denis Pleșa și Andrei Berea, aflați acum la egalitate.

  Ca de fiecare dată în acest sezon echipa „Palatul Copiilor Râmnicu Vâlcea” coordonată de Nicolae Baldovin și din care mai fac parte Roberto Lucaccioni, locul 2 la Clasa KFJ și Gabriel Tomescu, locul 1 la Clasa KZ, a reușit o nouă victorie de etapă, un nou titlu național fiind doar o chestiune de timp.

  Ultima etapă a sezonului 2017 se va desfășura în perioada 30 septembrie-1 octombrie tot pe pista de la Prejmer, județul Brașov.

  Sursa si imagini:comunicat remis Autostiri.ro


Tags: , , ,

Category: Altele, Prima pagina

Citește articolul precedent:
Dan Gîrtofan și Tudor Mârza, moral bun înaintea macadamului de la Raliul Sibiului

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza vor avea din nou „de lucru”, vineri și sâmbătă, după o pauză de câteva săptămâni....

Închide